Zoeken in Blog

Speedball® — methode II ○ DRAWING FLUID & SCREEN FILLER ○

Zeefdrukken is helemaal niet moeilijk. Je hebt een sjabloon dat op een zeefraam zit en daar druk je een dun laagje inkt doorheen — that's it! Zeefdrukken is vooral magisch.

Zelfs de meest ervaren zeefdrukker ervaart iedere keer weer die kick als 'ie het zeefraam optilt en de afdruk ziet. Het blijft leuk!

Hier vind je de tweede BLOG-post over zeefdrukken met Speedball®, waarin Michael van Kekem je kennis laat maken met de Drawing Fluid & Screen Filler methode.


EXTRA FINE™ gouache by DANIEL SMITH — Jelmer test het voor je uit!

EXTRA FINE™ gouache van DANIEL SMITH is een nieuwe gouache formule waarin hoogwaardige pigmenten en eerste kwaliteit Arabische gom wordt gebruikt om zo verzadigde en dekkende kleuren te maken.

Eén van onze collega's test de nieuwe gouache uit voor jou, zodat je weet hoe je deze prachtige verf kunt gebruiken en ook zelf aan de slag kunt gaan.

Lees verder en kijk mee hoe Jelmer te werk gaat!


The hummingbird illustration project — by Jeanne Melchels

Als illustrator of ontwerper is het commercieel verstandig om een eigen stijl te ontwikkelen. Maar minstens zo belangrijk is het te blijven experimenteren.

Dingen uit te proberen die je nog nooit eerder hebt gedaan en gewoon veel plezier te hebben als illustrator of ontwerper.

Daarom begon Jeanne Melchels in 2016 met het hummingbird illustration project — een leerzaam experiment & veel illustratie-plezier!


DIY — Paaseieren beschilderen

Het voorjaar is begonnen en Pasen staat alweer om de hoek. En als ik aan Pasen denk, dan denk ik aan versierde paaseieren in huis!

Om mijn paaseieren te versieren gebruik ik het liefst allerlei vrolijke kleuren. Om dit jaar extra leuk te maken heb ik daarom zelf paaseieren beschilderd.

Deze DIY is ontzettend leuk om zelf te doen, maar is ook geschikt om samen met kinderen te maken. Doe met me mee!


Amylee Paris | opruimen — je studio verbeteren voor het nieuwe jaar!

Het nieuwe jaar is begonnen en je hebt weer een hele tris aan goede voornemens, beginnend met het opruimen van je studio.

Maar waar begin je? Ik heb zelf ontzettend veel spullen in mijn studio staan, waardoor het heel snel een rommeltje wordt.

In deze BLOG-post wil ik het hebben over mijn redenen om op te ruimen en wat ik daar graag voor gebruik.


JACQUARD | SolarFast™ — review by Dagmar & Kirsten!

SOLARFAST™ sunlight-developed dye van JACQUARD is een fotografische emulsie op waterbasis, waarbij de kleuren door blootstelling aan zonlicht geactiveerd en gefixeerd worden.

Je kunt er gedetailleerde afdrukken mee maken, enkel en alleen met zonlicht!

Dagmar — van Harolds, onze winkel in Rotterdam — en Kirsten — van SWAAK 1892, onze winkel in Utrecht — probeerden het voor je uit. Lees hier hun hands-on reviews!