Zoeken in Blog

Zelf papier maken — DIY by STUDIO PLUMA

Handgeschept papier wordt al eeuwen gemaakt — het is een oud ambacht. De basis van papier bestaat uit vezels van planten en bomen. Maar ook oud papier kun je recyclen door er weer nieuw papier van te scheppen.

En dat is precies wat Lia & Pauline — twee vriendinnen die samen STUDIO PLUMA opgezet hebben — doen. Hoe? Dat leggen ze je graag uit in deze DIY.

TIP! Ze upcyclen zelfs het verpakkingsmateriaal dat Gerstaecker gebruikt in z'n webshop.


Speedball® — methode III ○ PHOTO EMULSION ○

Zeefdrukken is helemaal niet moeilijk. Je hebt een sjabloon dat op een zeefraam zit en daar druk je een dun laagje inkt doorheen — that's it! Zeefdrukken is vooral magisch.

Zelfs de meest ervaren zeefdrukker ervaart iedere keer weer die kick als 'ie het zeefraam optilt en de afdruk ziet. Het blijft leuk!

Hier vind je de derde en laatste BLOG-post over zeefdrukken met Speedball®, waarin Michael van Kekem je kennis laat maken met de Photo Emulsion Methode


Amylee Paris | FINETEC effect aquarelverf uitproberen!

Het is vaak nogal een zoektocht: het vinden van een verf die écht een glimmend effect achterlaat wanneer je ermee schildert.

FINETEC biedt de oplossing voor aquarelschilders! De kleuren zijn maximaal gepigmenteerd & beschikbaar in verschillende effecten: Neon, parelmoer, flip-flop, iriserend en metallic.

Lees verder en ontdek hoe Amylee ze ervaart!


DANIEL SMITH | EXTRA FINE™ aquarelverf — Joseph Zbukvic's greys

Joseph Zbukvic is wereldwijd bekend om het gebruik van grijs in zijn aquarellen. Speciaal voor DANIEL SMITH ontwikkelde hij drie verschillende grijzen, als onderdeel van hun Signature Series EXTRA FINE™ aquarelverf.

We laten ze je hier graag zien — weinig tekst, veel plaatjes leek ons in dit geval de beste manier!

I hope these watercolors bring success to everyone using them! — Jospeh Zbuvick


Zelf verf maken — DIY by Anthony Megen & Maaike Veen

Heb jij altijd als eens zélf verf willen maken? Samen met Maaike Veen laat Anthony Megen je zien hoe je dat doet met de A-pigmenten van GERSTAECKER — uitstekende pigmenten, die ook nog 'ns sympathiek geprijsd zijn.

TIP! Ze gebruiken niet alleen lijnolie als bindmiddel, maar ook caseïne — één van de oudste bindmiddelen met een uniek karakter.

Benieuwd? ➽ Lees dan hun DIY — and find yourself a new rabbit hole!


BLOCKX | Extra-fine olieverf — review by Ruben Kragt

De olieverf van het Belgische BLOCKX geldt als legendarisch — het zou één van de beste olieverven zijn. Dat wilde Ruben — één van onze collega's — wel eens uitproberen, er wordt immers zoveel beweerd!

Hij leg je en passant ook een klassieke manier van schilderen met een grisaille en een glacislaag uit.

Dus lees zijn review — je steekt er vast wat van op!


CHROMAFLOW potloden van DERWENT | Christy test ze voor je uit!

Er zijn veel verschillende soorten kleurpotloden en Derwent heeft daar onlangs de Chromaflow kleurpotloden aan toegevoegd.

Om kennis te maken met deze nieuwste collectie van Derwent heeft Christy - één van onze collega's uit Den Haag - ze voor je uitgetest & vergeleken met een aantal andere kleurpotloden.

Lees verder en kijk hoe zij ze gebruikt!


Knutsel inspiratie met de Buntbox

Sinds kort hebben we een nieuw product in ons assortiment: de Buntbox!

De Buntbox is een geschenk- en opbergbox die je zelf kunt samenstellen. De doos en het deksel worden los per stuk verkocht in verschillende maten en kleuren, zodat jij ze zelf kan personaliseren.

In deze BLOG laat Meike je een aantal voorbeelden zien van wat je met de Buntbox kan!


De Nederlandse Portretprijs 2023

De Nederlandse Portretprijs laat het beste zien van de Nederlandse portretkunst

Op donderdag 8 juni werd De Nederlandse Portretprijs 2023 uitgereikt in Slot Zeist. Er werden meer dan 1.200 werken ingezonden door gevestigde kunstenaars en opkomende talenten. Een vakkundige jury heeft vijftig portretten genomineerd, waaruit de winnaars gekozen werden.

Gerstaecker ondersteunt de Nederlandse kunst

Gerstaecker steunt graag initiatieven die de Nederlandse cultuur bevorderen en mensen activeren om bezig te zijn met kunst. Daarom sponseren we graag de Gerstaecker Jong Talent Award voor opkomend talent in 2D en 3D.