Olieverfschilderen in de Europese schilderkunst begon in midden van het 13de eeuw. Het echte doorbraak van deze techniek is te danken aan de  beroemde Hollandse schilder Jan van Eyck. Tegenwoordig zien schilders en kunstenaars het olieschilderen als de koningsdiscipline in de schilderkunst. Aangezien houdbaarheid en kleurkracht wordt deze techniek met olieverf ook nog steeds beschouwd als uniek en van niets te overtreffen.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 8
-15%
vanaf  € 1,87 € 2,21
tot -14%
vanaf  € 2,64 € 3,05
tot -13%
vanaf  € 4,02 € 4,45
tot -12%
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 8

&Olieverfpenselen –uitstekend geschikt voor

•    Portret
•    Stilleven
•    Landschap
•    ed.

Zoals het de naam al zegt, worden bij het maken van de verf  olie, meestal lijnolie, als bindmiddelen gebruikt. Als basiskleuren is een klein selectie van een gering aantal kleuren voldoende. Door dat olieverf langzaam droogt, kunt u de kleuren voortreffelijk mengen - zowel  op een palet en ook op de olieschilderij  zelf.

Een olieverfpenseel is het belangrijkste gereedschap voor elke olieverfschilder. In onze webwinkel vindt u een uitgebreid assortiment verschillende types olieverfpenselen die specifiek voor het gebruik met olieverf gemaakt zijn. Olieverfpenselen zijn in vele formaten, talrijke groottes  en diverse variaties verkrijgbaar. Voor het eenvoudige schilderen met  olieverf, zoals bijvoorbeeld gronderen, is ook eenvoudig schildersgereedschap gepast. Ingewikkelde schildertechnieken met olieverf en  exclusieve schildermaterialen vragen wel om uitgezochte, buitengewone penselen. Voor de moeilijkste gevallen is een  olieverfpenseel van topkwaliteit de beste keuze.

Olieverfpenselen gronden op deze 2 klassieke basisvormen

•    Rond penseel
•    Plat penseel

Olieberfpenselen worden voor verschillende technieken in diverse speciale modellen vervaardigddie uiteindelijk altijjop dezelfde twee klassieke vormen baseren. Bij voorbeeld wordt een kattentong penseel op een manier gemaakt dat hij de eigenschappen van een pla met die van een rond penseel combineert. Een penseel in kattentongformaat is bijzonder veelvoudig inzetbaar en zowel voor het schilderen van grote vlakken te gebruiken en ook voor het aanbrengen van fijne details. Maar op grond van zijn puntvorm is deze type penseel ongetwijfeld als plat penseel classificeren.
 
Verder worden olieverfpenselen in speciale vormen vervaardigd om aan allerlei  gebruiksdoelen te voldoen– hier enkele voorbeelden

•    Grondeerpenseel
•    Lazuurpenseel
•    Reispenseel
•    Sleper