Tempera en gouache worden meestal in één adam genoemd. Toch gaat het daarbij wel om  twee verschillende verfsoorten, in het bijzonder qua samenstelling en aard van oppervlaktestructuur

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
-15%
vanaf  € 1,87 € 2,21
tot -14%
vanaf  € 2,64 € 3,05
tot -13%
vanaf  € 4,02 € 4,45
tot -12%
tot -24%
vanaf  € 2,45 € 3,10
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6

Bij temperaverf wordt vaak Gummi Arabicum als bindmiddel gebruikt. En vaak creëert een kunstenaar graag zijn eigen tempera zoals bij voorbeeld eitempera met ei als emulgator. Afhankelijk van mixtuur en oliegehalte droogt de temperaoppervlakte watergevoelig tot waterbestendig op, met een fluweelachtig tot matglanzend effect. Gouache is hedendaags een van fe populairste verven. Vooral bij hobby- en schoolgebruik is ze heel populair. Maar ook professionele kunstenaars waarderen haar positieve eigenschappen zeer. Gouache is gekenmerkt door uitstekende mengbaarheid en is bovendien met water verdunbaar, geurneutraal en uitwasbaar.  Gouache- en temperapenselen  is het belangrijkste gereedschap van elke gouache- en temperaschilder.

In onze webwinkel vindt u een uitgebreid assortiment aan verschillende penselen voor gouache en penselen voor tempera die allemaal speciaal vervaardigd zijn voor  gouache- en temperaverven. Penselen voor gouache en penselen voor tempera zijn verkrijgbaar in talrijke verschillende vormen, maten en varianten.  Voor solid basiswerk, zoals bijvoorbeeld de voorbehandeling, zijn ook de eenvoudige  penselen voor gouache en penselen voor tempera prima voldoende. Voor iets moeilijker schilderwerk en speciale schildermaterialen heeft u bijzonder de extra  penselen voor gouache of voor tempera nodig om ook de meest difficiele gevallen op te lossen. Gouachepenselen en temperapenselen van topkwaliteit.

Penselen voor gouache en voor tempera worden gedeeld in 2 klassieke basisvormen

 • Ronde penselen
 • Platte penselen

>Gouachepenselen &Temperapenselen worden voor verschillende technieken gemaakt en bestaan in vele modelvarianten welke uiteindelijk maar  op deze boven genoemde basisvormen gronden. Bij voorbeeld is een penseel in kattentong formaat zo gemaakt  dat hij de eigenschappen van een plat en een rond penseel met elkaar combineert. Hij is bijzonder veelzijdig en ideaal om te gebruiken zowel voor oppervlakken schilderen en ook voor het aanbrengen van details. Tegelijkertijd is dit penseel gezien de vorm van zijn penseelpunt ongetwijfeld als plat penseelmodel te categoriseren.

Bovendien worden gouachepenselen en temperapenselen ook in speciale formaten gemaakt om aan alle gebruiksdoelen te kunnen voldoen – hier enkele voorbeelden

 • Waaier
 • Grondeerpenselen
 • Penselen voor het aanbrengen van glazuren
 • Reispenselen
 • Slepers
 • E.d.