Acrylverf van verschillende kwaliteiten van de bekendste fabrikanten, zoals Royal Talens, Winsor & Newton, Lascaux en vele meer. Wij bieden u een uitgebreid assortiment aan acrylverf en hulpmiddelen, geschikt voor de beginnende tot aan de professionele schilder.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
tot -15%
NIEUW
NIEUW
tot -30%
-23%
tot -25%
NIEUW
vanaf  € 3,61 € 4,82
tot -33%
vanaf  € 2,49 € 2,55
tot -24%
vanaf  € 10,35 € 13,50
-20%
vanaf  € 7,68 € 9,60
tot -23%
vanaf  € 3,85 € 5,00
vanaf  € 3,40
tot -16%
-23%
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Wat de schildereigenschappen betreft,  zijn acrylverven gekenmerkt door grote voordelen tegenover andere soorten verf, zoals bv. gouache of tempera. Ze zijn onderling mengbaar, kunnen best met water worden verdund en/of met verschillende hulpmiddelen worden gemodificeerd. Met acrylverf laat zich vervolgens ook op talrijke verschillende types ondergronden schilderen. Daarbij is het gronderen meestal niet dwingend noodzakelijk. Zelfs kleurstiften laten zich bij mengtechnieken integreren. Te danken aan deze veelzijdigheid is verf van acryl prima geschikt voor allerlei divers gebruikers: kinderen scholieren,  hobby- en professionele kunstenaars.

 

Schilderen met acrylverf  hoort bij de meest ongecompliceerde evenwel veelvuldige  schildertechnieken is daarom bijzonder geschikt voor beginners en schilders die graag tot snelle resultaten willen kommen. Acrylverf  kan verdund met water worden aangebracht, heeft daarbij wel de voordelige eigenschap na droging niet meer met water oplosbar te zijn. Van het klassieke schilderen zoals nat-op-nat of laserend heen tot de experimenteer varianten met structuurpasta of schud-technieken laat het zich allemaal met deze super leuke verf realiseren

Worden zeer hooggeconcentreerde pigmenten gebruikt, kunnen met acrylverf effecten worden bereikt die laten denken aan een olieschilderij. Met sterk verdunde acrylverf daarentegen kunt u schilderijen maken die op aquarel lijken. Deze veelzijdigheid van acrylverf  is juist geschikt voor de beginnende schilderkunstenaars die nog niet precies weten of zij later met zachte aquarelverf of krachtige olieverf willen schilderen.

 

Verf van Acryl – een oneindige verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden

Het schilderen met acryl is een vrij jonge schildertechniek. Acrylverf wordt in de eerste helft van de 20de eeuw in de VS ontwikkeld, de variante op waterbasis zelfs pas 1955. Het nieuwe medium ontstond uit de research naar nieuwe oplosmiddelen en was toen in de 50er jaren in de VS een behoorlijk succes.

Bij voorstanders van de traditionele kunstenaarsverf , zoals oie- en aquarelschilders, veroorzaakte deze nieuwigheid toen wantrouwen. Acrylverf heeft zich wel sindsdien toenemend als een interessante, serieuze alternatieve bewezen die ook vandaag vele professionele kunstenaars voor zich inneemt en inspireert.

Dit laat zich weleens tenslotte verklaren door haar enorme veelzijdigheid – er bestaat amper een schildertechniek die zich niet met acrylverf laat omzetten. Hedendaags kunnen hoogwaardige kunstenaars acrylverven zeer goed optisch met olieverven concurreren en tegelijkertijd duidelijke voordelen bieden die niet van de hands te wijzen zijn:

 • Lichter dan olieverf
 • Korte drogingstijd maakt het makkelijk om sneller te werken
 • Met water verdunbaar
 • Geurneutraal
 • Geen scheurvorming, ook niet bij dikke verflagen
 • Laag blijft na droging duurzaam elastisch, waterbestendig en verouderingsbestendig
 • Noodzakelijke basisgereedschap is overzichtelijke
 • Hecht op vrijwel alle vetvrije en schone ondergronden
 • Ook ideaal geschikt voor beginners

Acrylverf is meestal mat met een weiniger intensieve kleurkracht. Daaom is het raadzaam voor hoogwaardige acrylverf te kiezen met lichtechte en kleurkrachtige pigmenten. De betreffende informatie vindt u als sterretjes symbolen op de verftubes: hoe meer sterren op de tube zijn afgedrukt, hoe groter zijn lichtechtheid en kleurkracht. Principieel laat zich acrylverf in studiekwaliteit primair voor hobby gebruik en hoogwaardige kunstenaarskwaliteit indelen.

 

Acrylverf en haar samenstelling

 

De specifieke eigenschappen van een moderne acrylverf worden bepalend bestemd door hun samenstelling. Hoofdzakelijk bestaat zij uit kleurpigmenten, water als oplosmiddel en rein acrylat als bindmiddel. De acryldispersies zijn de versneller bij de huidige acrylverven. In vochtige staat is het bindmiddel melkachtig wit,  maakt de kleur optisch ietsje lichter, en brengt pas na drogingstijd de volle intensiteit van de toegepaste pigmenten tot uitdrukking.

Het schildertechnische resultaat kan door een gerichte inzet van speciaal voor het schilderen met acryl ontwikkelde schildermediums worden beïnvloed en talrijke nieuwe mogelijkheden bieden voor het artistieke en creatieve scheppen.

Technieken

Bij het verwerken van acrylverf speelt de verfconsistentie een bepalende rol. Afhankelijk van haarkwaliteit kan met behulp van acrylverf de verschillende schildertechnieken worden toegepast. Bijzonder vindt men ook bij het schilderen met acryl de pasteuze verflaag. Hierbij wordt de verf onverdund en dekkend direct  uit de tube of via het palet aangebracht. Paletten van kunststof of porselein met holtes zijn uitstekend geschikt voor het aanmengen van de sneldrogende acrylverf.

Voor een lazurende coatingsresultaat wordt de acrylverf eerst met water verdund en aansluitend in meerdere transparante lagen boven elkaar gelegd, zodat de eronder liggende laag zwak doorheen schijnt. Bij deze schildertechniek wordt met name van licht naar donker gewerkt. De lazuurtechniek lijkt op de techniek van het.aquarelleren.

Soortgelijk zoals bij de lazuurtechniek wordt ook bij het laveren de acrylverf  in een extra verdunde consistentie op de ondergrond aangebracht. Vervolgens wordt de verf met water verwassen. Hierdoor worden bijzonder zachte overgangen bereikt.

De nat-in-nat techniek vindt men oorspronkelijk in het schilderen met olieverf. Bij deze techniek  wordt nieuwe verf toegevoegd aan voorgaande lagen die nog niet droog zijn. Omdat acrylverf echter niet sneller droogt dan olieverf  dient het werkstuk in bijzonder korte tijd  te worden voltooid of het toevoegen van een  acrylretarder medium wordt noodzakelijk om de droging te versnellen. Als andere optie biedt zich aan om vooraf al de ondergrond te bevochtigen.

Bij de  alla prima-techniek  worden de verven te allereerst op een palet met elkaar gemengd en daarna in één teug spontaan  en zonder vloeiende overgangen op de drager aangebracht.

Dankzij haar korte drogingstijd is acrylverf uitstekend geëigend voor het in lagen schilderen. Bij deze schildertechniek worden meerdere dekkende verflagen boven elkaar gelegd waarbij de volgende laag pas aangebracht wordt na dat de onderliggende coating volledig is opgedroogd. Gebruikt u deze techniek met olieverf, dan is het een proces die tijd vraagt en waar meerdere sessies noodzakelijk zijn. Met acrylverf jan meestal na korte pauzen verder worden gewerkt.

Haar consistentie en elasticiteit na droging maken acrylverf tot een ideale schilderverf die met spatel of schildermes kan worden verwerkt. Bij de spateltechniek wordt de acrylverf in pasteuze vorm op de ondergrond aangebracht. Voor het bereiken van nog grotere  structuureffecten is het raadzaam om structuurpasta te gebruiken.

Wordt acrylverf met gel of structuurpasta gemengd, zo spreekt men van de impasto-schildertechniek. Ook hier wordt de acrylverf in zeer dikke streken op het kunstwerk aangebracht. Toegevoegde gels en pasta`s geven acrylverf een enorm volume, zodat de kleuren intensief tot uitdrukking komen en markante structuren ontstaan. Zolang de verf nog niet volledig droog is, kunnen deze structuren verder worden bewerkt en gemodificeerd.

Wel ook voor de sponstechniek biedt zich acrylverf aan. Met een grote spons kunnen vooral grote oppervlakken en achtergronden vlot en gelijkmatig worden bedekt. Bovendien kunt u met sponzen losse, doorgebroken kleureffecten, organische patronen en kleinere structuren bereiken. Slechts voor fijne details is de sponstechniek niet geëigend. Als alternatief voor een spons zou men ook penselen van schuimstof of verfrollen gebruiken die weerom voor volledig bijzondere, fascinerende effecten zorgen.

 

Te danken aan haar grote oppervlaktespankracht en goede hechting eigenschappen is acrylverf voortreffelijk geschikt om te gebruiken voor de collagetechniek waarbij papier, foto´s, strooi onderdeeltjes en andere materialen in de schilderij kunnen worden geïntegreerd. Lichte voorwerpjes blijven al aan de acrylverf hechten. Voor het bevestigen van zwaardere materialen dienen gel en structuurpasta als ideale hulpmiddelen.

 

Schildermediums voor acryl – de allrounders

In de afgelopen jaren worden een boel nieuwe hulpmiddelen ontwikkeld speciaal voor het schilderen met acrylverf. Wie wil kan nagenoeg onbeperkt met consistentie, intensiteit en drogingstijd van deze moderne verf spelen en op die manier continu nieuwe originele en innovatieve effecten bereiken. Deze grote selectie maakt het wel niet makkelijk om het juiste product voor de gekozen techniek te vinden. Wij willen hieronder proberen om u een beknopte overzicht te verschaffen over de aangeboden acryl mediums.

 

Modelleerpasta´s

of modelling pastes in meer of minder grove korreling en in verschillende kleuren zijn heden bijna onontkoombaar bestanddeel voor het kunstwerken met acrylverven. De pasta wordt hetzij direct onder de verf gemengd of na droging overgeschilderd en zorgt voor de meest verschillende plastisch-reliëfachtige schilderijen designs tot naar de vormgeving van sculpturen en reliëfjes. Bijzonder interessante oppervlaktestructuren ontstaan door het inbedden van zand, hout of metaalstukjes, glassplintertjes of steentjes. Modelleerpasta`s exploiteren compleet nieuwe mogelijkheden van vormgeving door het werken in de deerde dimensie. Bij zeer dikke, reliëfachtige structuren wordt geadviseerd om de pasta in meerdere lagen aan te brengen.

 

Structuurgels

wordt direct met acrylverf of andere materialen gemengd. Structuurgel kan wel ook als onderlaag worden aangebracht en met acrylverf overgeschilderd of optioneel over al  bestaande droge lagen gelegd.  De bijzonderheid van deze soort gel medium is dat zij meer of minder fijne structuurgebonden deeltjes bevatten zoals bv. glasbolletjes, natuurzand, kwartsdeeltjes, vlokjes of kunststofvezels die aan de schilderijoppervlakte een totaal ander effect verlenen. De gels zorgen niet alleen voor volume maar modificeren de lichtbreking, laten de verflaag glimmen of verhogen diens transparantie en laten metallic effecten, kristallen structuren of een stukwerkachtige uiterlijk ontstaan. Voor kunstenaars die het leuk vinden om te experimenteren en graag met acrylverf schilderen of collages maken, openen deze producten vele nieuwe technieken en vormgevingsideeën welke nog een paar jaar terug helemaal niet denkbaar waren.

 

Schildermediums en Gel Schildermediums

Deze producten worden direct met acrylverf gemengd om de schildertechnische eigenschappen betreffend viscositeit, hechting, zowel oppervlakte- en lazuureffect te beïnvloeden. Vloeibare schildermediums zijn gemaakt op basis van acrylhars en openen een groot aantal nieuwe, interessante  vormgevingsopties voor elke kunstenaar. Het effect van de kleuren op de oppervlakte kan wilkeurig worden veranderd  : in mat, zijdemat of glanzend. De transparantie van de verflaag kan worden verhoogd om  aquarelachtige effecten te bereiken. Acryl gel mediums worden acrylverf toegevoegd voor verhoging van consistentie, structuureerbaarheid, transparantie en de kleurkracht van de verf. Trouwens zijn de gel schildermediums ook uitstekend geschikt  als kleefstof voor collages.

 

(Drogings-) Acryl retarders

Een specifieke eigenschap van acrylverf is de korte drogingstijd.  Dit feit kan tijdens het creatieve proces soms een vervelend effect hebben. Een schilder heeft tijd nodig om na te denken,  wil eventjes afstand of een creatieve pauze nemen. Openlucht schilders zouden bovendien bedenken dat bij warm weer zich de drogingstijd van acrylverf nog meer verkort. Om deze nadeel uit de balanceren, worden de zogenaamde acryl retarder ontwikkeld die de opentijd en gebruikstijd van acrylverf verlengen waardoor de kunstenaar een paar minuten of zelfs uren meer tijd vergund krijgt om zijn kunstwerk af te ronden. Afhankelijk van fabrikant en productie liggen de maximale menigte aan toevoeging bij retarders tussen 10 en 30%.

In tegenstelling tot olie- en aquarelverf waar de  keuze van de juiste ondergronden steeds een bepalende rol speelt, hecht acrylverf functioneel op alle vetvrije en schone dragers:

 • Canvas
 • Papier
 • Verpoetskalk
 • Leer
 • Metaal
 • Doeken op spieraam
 • Glas
 • Hout
 • ed.

De karakter van acrylverf kan worden beïnvloed door het doelgerichte gebruik van speciaal voor het schilderen met acryl ontwikkelde schildermediums. Deze bieden de gebruiker op artistiek en creatief gebied talrijke nieuwe mogelijkheden.

Bij pasteus gebruik (eventueel onder toevoeging van acryl verdikkers) worden reliëfachtige oppervlaktestructuren geschept – het schilderij met acrylverf lijkt dan op een olieverf schilderij.

In vergelijking met eeuwen oude traditie van temperaverf is het acryl schilderen natuurlijk nog zeer jong. Acrylverf heeft ook niet de historische betekenis van olieverf. Maar juist hier ligt ook de bijzondere aantrekkingskracht van deze techniek.  Dankzij de indrukwekkende bandbreedte van de mogelijke schildertechnieken krijgt de kunstenaar door  acrylverf volledig nieuwe creatieve mogelijkheden aangeboden.

Naast deze artistiek interessante eigenschappen heeft acrylverf  ook praktische voordelen. Acrylverf is oplosbaar met water en kan, zolang in vochtige staat, met een nat doekje van het schilderij worden verwijderd. Gereedschap en handen laten zich meteen na gebruik prima met water en zeep schoonmaken. Verder zijn er geen agressieve  oplos- of reinigingsmiddelen noodzakelijk! Dit moderne medium is bijna geurloos, niet brandbaar en voor de gezondheid onschadelijk.Acrylverven drogen door waterverdamping – dunne verflagen in 10 - 20 minuten; dikke verflagen tussen een uur ´en meerdere dagen. Natuurlijk laten zich deze drogingeigenschappen met behulp van passende schildermediums wilkeurig aan de individuele behoeftes van de kunstenaar toepassen.

 

Bij een dunne verflaag, met water verlengd, kunnen aquarelachtige, zachte lazuureffecten ontstaan. Tegenover het schilderen met aquarelverf hat de acryltechniek het voordeel dat acrylverf opdroogt tot een waterbestendige film waarbij nieuwe lagen met verfvloeistof kunnen worden aangebracht zonder de eronder liggende laag op te lossen.

In onze webwinkel is het volgende acrylverf aanbod verkrijgbaar:

 • Acrylverf series
 • Acrylverf sets
 • Acrylmarkers
 • Spuitverf

 

De drogingstijd van de reine acrylverf is bijzonder kort, kan slechts met diverse schildermediums kunstmatig verlangd worden. Voor het aanbrengen van acrylverf zijn penselen of schilderessen het ideale gereedschap. Nog een voordeel van acrylverf is dat zij ook in dikke lagen opdroogt zonder scheurtjes te vormen. Zodra acrylverf droog is, heeft ze een lichte glans en vormt een elastische film op de ondergrond.

In onze webshop vindt u een uitgebreid aanbod aan acrylverf soorten. Ontdek prachtige verven van de gerenommeerde merken zoals bv.

 • Schmincke,
 • Lascaux,
 • Royal Talens,
 • Marabu,
 • Reeves,
 • Kreul
 • Winsor & Newton Acrylic
 • etc.

Wij bieden eerlijke prijzen en een omvangrijk assortiment: van een aceylverf set voor beginners, van speciaal voor het schilderen met acrylverf ontwikkelde penselen, tot veelvuldige toebehoren. Prijsvoordelige varianten voor alle die in de vrijetijd graag knutselen en creatief bezig zijn. Te danken aan de complexe eigenschappen van acrylverf laat zich de verf in allerlei verschillende gebruiksmanieren prima toepassen en is dus ideaal voor huishoud en hobby: fashion, sieraden, meubelen, design, tuin, speelgoed, auto en veel meer. Aan de fantasie zijn geen grenzen gezet. Vanzelfsprekend vindt u in onze shopcategorieën  ook een groot aantal verf in professionele kwaliteit die gekenmerkt zijn door uitgelezen pigmenten, uitstekende dekkracht en unieke lichtechtheid. Trouw volgens de filosofie van het GERSTAECKER bedrijf: Het beste voor de kunst!

Ontdek schitterende kleuren, verkrijgbaar zowel in flacons en ook in tubes, markers, airbrush verf en laat u verrassen van een uitgebreid productpalet met toebehoren, boeken (overwegend Duitstalig..) met talrijke informaties, atelierbenodigdheden, ezels, doeken, hulpmiddelen...

 

Kies in onze webwinkel de specifieke kunstenaarsbenodigdheden  die u aanspreken en bespaar geld - want als Europa´s grootste verzendhandel beschikken wij over jarenlange, intensieve businessrelations. Daardoor kunnen wij het steeds mogelijk maken dat de prijs voor een product eerlijk en voordelig blijft. Voor het registreren heeft u alleen maar een geldige e-mailadres nodig. Een online notitielijst in de shop zowel korte leveringstijd en herroepingrecht ronden ons aanbod af.