Zoektocht verfijnen
Vergulden

Vergulden

In deze categorie vindt u producten verzameld rond om het fascinerende thema vergulden en patina. Duikt u in de indrukwekkende wereld van talrijke creatieve mogelijkheden van vormgeving. Hier bij ons vindt u alle noodzakelijke en onmisbare materialen voor het vergulden. De techniek van vergulden zal de niet deskundige herinneren aan de oude meesters van de alchemie. Uiteindelijk laat zich met behulp van vergulden een gewone houten lijst blijkbaar in een edel en kostbaar ornament omkeren.

In onze webshop vindt zowel  de gecapitonneerde beginnende en ook de professionele kunstenaar een omvangrijk spectrum aan producten voor het vergulden. Een evenwichtig assortiment van bladgoud, verschillende soorten brons, lak en hulpmiddelen. Daarnaast beschikt onze webwinkel over belangrijke vakliteratuur die u stap voor stap  begeleid op uw weg naar de kunst van het vergulden. 

Overzicht van onze rubrieken voor vergulden en patina

  • Echtgoud / Bladgoud
  • Brons
  • MODERN OPTION
  • Art-Metal
  • Hulpmiddelen
  • Gereedschap/Penselen
  • Boeken & DVD´s

Met Patina bedoelt men de optische effecten van  oppervlaktestructuren bijvoorbeeld aan pilaren, lijsten, sculpturen ed. die ontstaan zijn door verouderingsprocessen. Natuurlijke patina ontwikkeld zich tijdens een lang gedurende periode en wordt veroorzaakt door milieu-invloeden,  weeromstandigheden en chemische reacties, bijvoorbeeld door stof, vuilnis of corrosieve invloeden. Door patina vormen zich unieke, bijzonder karaktervolle en aantrekkelijke oppervlaktes. Voor al diegene kunstenaars die niet de tijd daarvoor hebben om op te wachten tot dat zich de natuurlijke lagen van patina hebben gevormd, bieden wij in onze webwinkel een rijk productpalet aan. Zodat uzelf in kortste tijd kunstmatige patina kunt vervaardigen!

jk bij het mengen en aanmaken van verf, gel, spatelmassa en lak. Laat uw creativiteit bij het schilderen de vrije loop en ontdekt u  daarbij ons uitgebreid assortiment aan schilderkunst toebehoren

Voor het laatst
bekeken:
LIQUITEX® Gietmedium voor acrylverf