In onze webwinkel vindt u een uitgebreid aanbod aan penselen toebehoren. Om een edel penseel een lange levensduur te garaderen zijn hoogwaardige penselen toebehoren onontbeerlijk voor verzorging, reiniging, opbergen en gebruik.

Onze penselen toebehoren – overzicht van een bojaar voorbeelden:

  • Penselen  dozen
  • Penseelzeep
  • Penselen matjes
  • Penselen mappen
  • Penselen reinigers
  • Tekenbezems
  • Mengpalets
  • Spatzeven

Voor de penseelvertorging bestaan er verschillende soorten speciale reinigingszeep. Dit penselen toebehoren reinigt en verzorgt natuurlijk haar, varkenshaar en synthetisch haar en bewaart daardoor elasticiteit en soepelheid. Penselenreinigers zijn geschikt om de gebruikte penselen te laten weken.  Daarna kunnen de verfresten met een lapje verwijderd wirden.

Evenzo onmisbaar penselen toebehoren zijn penselen dozen. Zo´n penseelbox is ideaal geëigend voor transport of opbergen thuis en kan voorkomen dat het penseelhaar krom buigt. In onze webshop zijn talrijke verschillende penselen doosjes verkrijgbaar. Van een luxe doos uit mahonie hout tot een handige draaibox uit kunststof.

Een voordelige alternatieve voor he topbergen en drogen van kunstenaars penselen bieden praktische penselen matjes. Ze zijn meestal gemaakt van bamboe hout, oprolbaar en sluitbaar.

Andere toebehoren voor het opbergen en beschermen van penselen zijn de zogenaamde penselen mappen. Vergelijkbaar met de klassieke pennen mapjes leveren wij onze penselen mapjes in een groot aantal verschillende vormen, formaten en uitvoeringen. Vaak voorzien van een ritssluiting, afsluitbaar een bestaande uit nylon materiaal of leer.

Een penselenreiniger is toebehoren dat  u in u atelier niet wilt missen en is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, o.a. met extra plekjes of  met spiraaltjes. Daadoor is het makkelijk om de penselen na het wassen op te hangen en zo te laten drogen zonder vormverlies.

Een mengpalet is het meest essentiële toebehoren voor penselen überhaupt.  Dit toebehoren is helemaal onmisbaar voor het mengen van verf en is vervaardigd uit zeer verschillende materialen, bv. uit kunststof, metaal, hout,  plexiglas ed.

Met een spatzeef laten zich indrukwekkende effecten met aquarel- en acrylverf op de ondergrond aanbrengen.

Een tekenbezem is een uitstekend inzetbaar  als toebehoren voor het schoonmaken van het werkplek en optimaal gereedschap dat u kunt gebruiken om te vernissen, om patronen, glazuur of grondering aan te brengen.