In deze categorie presenteren wij een uitgebreide selectie van verschillende veldezels. Over deze speciale types ezels raakt elke kunstschilder super enthousiast die van het schilderen van landschappen houdt. Want een veldezel is prima geschikt voor  landschap en stilleven schilderen buiten het huis

Het minieme gewicht levert optimale voorwaarden voor transport en dat maakt veldezels uitstekend geschikt voor alle diegene kunstschilders die bij voorkeur in de vrije natuur schilderen. Deze ezels zijn speciaal ontworpen om optimaal buiten te kunnen werken. Ze zijn eenvoudig inklapbaar en makkelijk om te vervoeren, ook in de auto.  Ze zijn ruimtebesparend en na gebruik kunt u zo´n inklapbare veldezel handig overal opbergen. Veldezels zijn dus het perfecte gereedschap voor schilders die graag in de openlucht werken en alleen maar de meest  lichte, flexibele en mobiele ezel goed genoeg vinden.

Veldezels zijn geschikt voor verschillende soorten kunstenaarsverven, zoals

  • olieverfen
  • acrylverf
  • gouache
  • tempera
  • en veel meer

Veldezels beschikken over 3 pootjes waardoor zij ook op oneffen terrein vast en stevig blijven staan zonder te wiebelen. Bij de productie van veldezels ligt de prioriteit  bij de materiaalkeuze vooral  op eigenschappen  zoals stevigheid en stabiliteit. Daarbij wordt onder ander massief beukenhout gebruikt. Een veldezel is zo geconstrueerd dat hij snel en makkelijk opgebouwd en meteen kant-en-klaar is om te gebruiken. Evenzo laat hij zich weer handig en vlot inklappen  wanneer bv. tijdens schilderen in de vrije natuur u verrast wordt door onverwachte weerverandering en het alleen maar erom gaat om flink uw kunstwerk op het droge te brengen.