Workshops & EventsNational Sketch day 
Eindhoven 


Datum:  21 mei 2022
Tijd:        10:30 - 16:30
Waar:     Eindhoven

De Blob en de Lichttoren, door Marianne van Boekel – Logo: Deniz Oslu

Op 21 mei organiseren we een National Sketch Day in Eindhoven, in samenwerking met USk Eindhoven. USk Eindhoven heeft een flinke groep vrijwilligers weten te mobiliseren om er een mooie dag van te maken.

De Sketch Day zal plaatsvinden in het centrum van Eindhoven, dichtbij het NS station.


ARA online workshop
by Hannelore Houdijk


Datum:  25 mei 2022
Tijd:        19:30-20:30 uur LIVE (tot 1 terug te kijken)
Waar:     LIVE op Facebook pagina colour.workshop

Gratis ONLINE LIVE workshop

In deze workshop laat Hannelore zien hoe zij glas en water met acrylverf schildert. Hoe krijg je met een paar lijnen het effect van glas en water voor elkaar? Ze legt ook uit hoe je zelf zwart kunt mengen met ultramarijn en gebrande omber. En nog veel meer tip & trics. Je kunt zelf meedoen en tijdens de LIVE kun je natuurlijk ook al je acryl vragen stellen.


Materiaallijst:

  • Ara acryl in de kleuren Titanium wit, Ultramarijn, Gebrande omber.
  • Acrylverf penselen plat
  • Acrylpapier van 30 x 40 cm met een lichtgrijze ondergrond. (Als je meteen mee wil schilderen is het handig je papier alvast een lichtgrijze ondergrond te geven. En de basislijnen van het glas alvast met een beetje grijze verf op te zetten Zie bijgevoegde voorbeeld.)
  • Water 
  • Droogdoek of wc papier om je kwasten tussendoor te drogen.


Hannelore Houdijk maakt sinds haar afstuderen aan de kunstacademie in Breda en de masteropleiding in Enschede op een bijzondere manier stillevens. Geïnspireerd op meesterwerken uit de 17de eeuw. Na veel experimenten ontdekte ze een nieuwe vorm van stillevens: onderwater. Hierbij fotografeert ze objecten – van kringloop servies tot museumstukken – buiten in het water. De semi-abstracte, vervormde foto’s zijn de basis voor haar schilderijen. In 2019 won ze 'Schilderij van het jaar', in 2020 de 2e plaats Publieksaward bij de ADAF en in 2022 'Ondernemer van het jaar' in Wijdemeren.

Kijk op www.hannelorehoudijk.nl en abonneer op haar YouTube kanaal waar zij laat zien hoe ze schildert en hoe het leven als kunstenaar eruit ziet.Binnenkort meer...