Allang worden grote en belangrijke schilders met een ezel geportretteerd. Hij geldt als het traditionele symbool voor hun artistieke werk. Want schildersezels spelen een beduidende rol bij het schilderen en zijn een essentieel hulpmiddel voor iedere schilder.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
vanaf  € 8,15
-27%
€ 19,95 € 27,44
-30%
€ 49,95 € 71,60
-21%
€ 35,95 € 45,40
-12%
-23%
€ 21,95 € 28,63
-12%
 1. 1
 2. 2
 3. 3

 Een schildersezel is meest een stevig standaard van hout, met drie of vier pootjes waarop de kunstenaar zijn doek positioneert. Op deze manier opgebouwd bevindt zich de spieraam stabiel in passende werkhoogte. De schilder kan zijn kleuren nu makkelijk met penseel aanbrengen.

Schildersezels worden graag en vaak door de professionele kunstenaars gebruikt die met olie- en acrylverf schilderen. Maar inmiddels bestaan er ook een groot aantal modellen  tegen een voordelige prijs, zodat een hobbyist of beginnende kunstschilder evenzo het schilderen met een ezel kan uitproberen.

Schildersezels productaanbod bij Gerstaecker

In onze webwinkel vindt u talrijke verschillende schildersezels voor alle behoeftes.

Ontdek ons assortiment! Er zit een verschil in prijs, materiaal en uitvoering. Op fdie manier kunnen wij met ons aanbod aan schildersezels aan alle eisen voldoen.

Wij presenteren

 • atelierezels
 • academie ezles
 • veldezels
 • tafelezels
 • houten ezels
 • ezels van aluminium
 • kofferezels
 • decoratie ezels

En heel veel meer. Welk model voor u  het juiste is, is helemaal afhankelijk van u persoonlijke voorkeur. Heeft u veel ruimte in uw atelier of schildert u thuis in de kleine woonkamer?  Wilt u zich  buiten met een landschapsschilderij uitleven  of bent u vaak op reis en neemt uw schildersezel graag altijd mee?

Welke type schildersezel is de passende?

Voordat u in onze schildersezel winkel een bepaald exemplaar kiest, zult u op deze vragen een antwoord weten. En: hoe vindt u de juiste schildersezel? Heel simpel! Welke van de ezels u uiteindelijk kiest, is alleen maar afhankelijk van wat voor u noodzakelijk is.

Atelierezel - het allerbeste werkplek voor uw atelier

Stevig,  voor zware schilderijen, ook in grote formaten

Professionele, hoogwaardige atelierezels van beukenhout die uw kunstwerk perfect tot zijn recht laten komen. De atelierezel maakt een comfortabel schilderen mogelijk en is dankzij zijn stevige bouwwijze uitstekend geschikt voor de grote, zware doeken. Bovendien is hij een optische blikvanger en laat uw schilderij al voor dat het af is optimaal tot zijn recht komen. Atelierezels bieden ruimte om iets neer te zetten zoals bijvoorbeeld penseel, palet, doekjes, en overige schildersgereedschap. Op een atelierezel kunt u  de schilderij horizontaal of verticaal positioneren en laat u zo in uw favoriete positie uw gangetje gaan.

Academie ezel - stabiel, handig en laat zich gemakkelijk  inklappen

Ruimtebesparend en toch geschikt voor grote schilderijen

De academie ezel is een driepoot standaard en heeft zijn naam van het inzet op kunstscholen gekregen. Want daar is het noodzakelijk dat hij zich snel voor de les laat opbouwen en daarna evenzo handig weer laat demonteren. Academie ezels kunt u makkelijk  dichtklappen en in een hoek of achter de kamerdeur wegstoppen. Daarom zijn ze prima geschikt om gezellig thuis te werken. Dankzij de eenvoudige en tegelijkertijd zeer stabiele bouwwijze kan de academie ezel  ook de grotere schilderijen moeiteloos vasthouden. Meestal bevindt zich onderaan de lat een stevige in hoogte verstelbare drager met vaak een extra plank om penselen en verftubes op te leggen. Bovenaan de lat zit een in hoogte verstelbare klem die het doek op zijn plaats houdt – dus hij juist geëigend voor schilderijen die rechtop neergezet zijn  en naar achter neigen.

 

Veldezel- licht, ruimtebesparend en transportabel

Perfect voor het schilderen buiten het huis

De elementen van een veldezel laten zich op zo´n manier in elkaar schuiven dat zij makkelijk en ruimtebesparend getransporteerd kunnen worden. Dankzij de speciale functionele eigenschappen wordt de veldezel gewoon gebruikt voor het schilderen in de vrije natuur. Bovendien overtuigt hij door zijn voordelige prijs waardoor hij prima geschikt is voor hobby en beginnende kunstenaars. Ook in woon- en werkhamers kunt u de velezel zowel snel opbouwen en na gebruik weer terug in de kast zetten.

De klassieke schildersezel is van hout (meestal beukenhout) vervaardigd. Maar wie een niet door weer beïnvloed materiaal zoekt, die vindt in ons assortiment schildersezels geëigende lichte, stabiele alternatieven uit aluminium.

Tafelezel – de pootloze ezel voor het schilderen aan tafel

Ideaal geschikt voor kleine formaten in kleine kamers

Of het nu de woonkamer of de keuken is,  voor een tafelezel vindt u overal een plek. De kunstenaar kan prima op een stoeltje of krukje zitten en zijn creativiteit de vrije loop laten. De tafelezel heeft in n tegenstelling tot zijn soortgelijke verwanten geen pootjes, maar wordt direct op tafel gepositioneerd.

Hij is klein en handig en heeft minimale ruimte nodig om op te bergen. Ook de tafelezel is in de regel van hout gemaakt. Belangrijk onderdeel daarbij is het tekenboord dat zich in verschillende neigingwinkels laat verstellen. Ook voor kinderen zijn tafelezels de beste keuze om in de schildertechniek met tafelezel op weg te gaan.


Kistezel - Schilderkist en ezel in één

Betrouwbare begeleider voor de kunstschilder op reis

De kistezel is een combinatie van veldezel en  schilderkoffer. Een soort all-n-one schildersezel en prima geschikt voor kunstschilder hobbyistenm beginners of  kinderen die veel op reis of gewoon onderweg zijn en juist tussentijds graag schilderen.

Alle schildersezels laten zich op zo´n manier opvouwen en in elkaar schuiven dat er alleen maar een transportabele koffer  overblijft die u comfortabel en eenvoudig overal kunt meenemen. Of het nu verf, penseel, oplosmiddel, schilderkarton of ander kunstschildergereedschap betreft – het past er allemaal in en is meteen bij de hand als de passie roept.

Schildersezels voor kinderen – voor onze jongste kunstenaars

Op maat en behoeftes van kinderen afgestemd

Kindgerecht en precies voor de eisen van jonge kunstenaars ontwikkeld. Schildersezels zijn in hoogte verstelbaar en groeien mee. Al vroeg raken kinderen heel enthousiast over het schepen van hun eerste eigene schilderkunstwerkjes. En hoe trots mag zich de kleine Picasso voelen, wanneer hij zoals de volwassenen met zijn privé schildersezelezel aan de slag mag.  In onze webwinkel zijn de meeste schildersezels voor kinderen geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Schildersezels voor aquarel – speciaal voor de waterige verf

Traploos verstelbaar, zodat niets uitloopt wat niet uitlopen mag

Aquarelezels kunt u traploos in iedere hoek neigen en zelfs compleet horizontaal (rechthoek van 90°) positioneren. Op die manier kan de kunstenaar te allen tijde waarborgen dat de vloeiende verf op zijn papier niet uitloopt.

 

Schildersezels – waar moet u ban tevoren op letten bij aanschaf?

Welk soort doek op spieraam is het passende? Veld-, tafel- en kofferezels zijn extra licht en klein geconstrueerd en beschikken dus ook over een behoorlijk kleine drager. Dat maakt deze types ezels prima geschikt voor de iets kleinere doekformaten. Grote, zware schilderijen met bovengemiddeld formaat vragen om een vaste standaard van grote stabiliteit. Hierbij wordt aangeraden om de robuuste academie ezel te kiezen of, bij bijzonder grote schilderijformaten, ook op een professionele academie ezel terig te vallen.

Indien u een brede schilderij in opblong formaat wilt gebruiken, is het verder belangrijk dat het horizontaal zittende plankje – de drager dus – breed genoeg is, om voor dit soort schilderij de geijsde stabiliteit te kunnen garanderen. In dit geval moet de horizontale drager minimaal 55 cm breed zijn.

Wilt u graag staand of zittend werken? Bent u qua lichaamslente eerder lang of kort? Dit zijn allemaal belangrijke criteria als het om de noodzakelijkheid gaat van hoogteverstelbaarheid. De meest perfecte bijstelling van  hoogte garanderen veld- en atelierezels. Wie liever staand schildert, die let bij aanschaf op dat de poten zich laten uitschuiven  en/of de drager individueel in hoogte verstelbaar is.

In onze webwinkel vindt u zeker de perfecte schildersezel voor uw kunst zowel als de daarvoor noodzakelijke kunstenaarsbenodigdheden. Wij bieden een uitgebreid assortiment schildersezels van verschillende kwaliteit tegen eerlijke prijzen en gedeeltelijk in modern design. Of nu een ezel uit hout of aluminium is , in onze webshop vindt u een ruime, voortreffelijke selectie aan schildersezels die niets te wensen overlaat. Zowel de variatie uit metaal en ook de houten ezels hebben hun voor- en nadelen.  Welke type voor uzelf nu de juiste keuze is, hangt alleen maar van uw eigen plannen af.

Schildersezels online kopen – nuttige tips

Bij het online shoppen van schildersezels zult u serieus aandacht moeten besten aan de belangrijke vraag naar verzending en verpakking. Kleinere modellen zijn vaak al gemonteerd en kant-en-klaar voor gebruik. Grote, zware  en volumineuze uitvoeringen  leveren wij vanzelfsprekend als handige zelfbouwpakket. Op die manier kunnen wij verpakkings- en verzendkosten zo miniem mogelijk houden. Plus, wij kunnen garanderen dat bij een bestelling van een schildersezel  in onze webwinkel  geen extra toeslagen optreden. In tegenstelling.

Welke schildersezel is de beste?

Er bestaan ontelbaar verschillende modellen, varianten en opties. Maar welke is nu de beste? Om op de conclusie voort te lopen: “ de beste“ bestaat niet. Het is allemaal afhankelijk van het manier van gebruik, elk model vervult zijn eigen bedoeling in elke bepaalde vorm van toepassing.

Verblijft de ezel continu als standaard opgezet en moet ook grote, zware doeken dragen?  Dan is de atelierezel precies de juiste keuze voor u.

Wanneer u graag op doeken in grote formaten schildert, maar wel een schildersezel voor het snelle op- en afbouwen zoekt,  dan is echt een academie ezel gepredestineerd.

Wanneer u graag buiten het huis schildert,  dan is uiteraard de veldezel voor u de passende keuze.

U wilt tijdens het schilderen in de vrije natuur graag een materiaalkoffer erbij hebben` Dan is de kofferezel voor u de ideale oplossing