Indien u nog lange tijd van uw kunstwerk wilt genieten, dan kunt u in principe niet voorkomen om de schilderij met speciale fixatieven of vernissen te prepareren. Door het aanbrengen van vernis of door het gebruik van een fixatief ontstaat een soort verzegelingslag die aanhoudend beschermt tegen stof, licht en andere schadelijke milieu-invloeden en tegelijkertijd bewaart tegen oppervlakkige beschadiging.

  1. 1
  2. 2
-3%
prijsverlaging
vanaf  € 10,95
-14%
-18%
€ 14,25 € 17,30
-10%
-6%
tot -23%
vanaf  € 17,75 € 22,75
tot -23%
vanaf  € 17,80 € 22,75
-19%
-16%
tot -20%
vanaf  € 9,05 € 11,30
-3%
prijsverlaging
vanaf  € 14,84
  1. 1
  2. 2

Onze rubrieken Vernis & Fixatief , overzicht:

  • Vernis voor Acryverf
  • Vernis voor Olieverf
  • Vernis voor Gouache
  • Fixatief voo Pastel
  • Universalfixative

Om uw creatieve designs, kunstwerkjes en tekeningen voor lange tijd vast te houden: In onze webshop vindt u een uitgebreid en veelzijdig vernis + fixatief assortiment. Met deze noodzakelijke hulpmiddelen kunt u uw kunstwerken beschermen en met een matte, zijdematte of glanzende coating prepareren.

Een acrylverf fixatief beschermt uw kunstwerk en veredelt het door glans. Bovendien wordt door gebruik van een hoogwaardig fixatief de lichtbestendigheid duidelijk verhoogt. Bij het schilderen met acrylverf wordt eveneens gaarne matte of glanzende vernis gebruikt.

Voor het schilderen met aquarelverf of pastel is een fixatief nagenoeg onmisbaar. Aangezien dat aquarelverven met water oplosbaar zijn en pastels alleen maar over weinig gebonden pigmenten beschikken, bestaat hier steeds groot gevaar dat de kleuren verwassen. Indien u niet wilt dat dit gebeurd, zijn  universele fixatieven uitstekend geëigend om het uitlopen en verwassen van kleuren te verhinderen.

Van een half tot een heel jaar na beëindiging  (de droogtijd wordt hierbij bepaald door de dikte van de verflagen) worden olieverf schilderijen met een vernis gefixeerd. Bij het schilderen met olieverf komt zowel glanzende en ook matte vernis tot hun inzet.

Ook bij tekeningen, bij voorbeeld met houtskool en potlood, verhoogt een fixatief aanzienlijk duurzaamheid van het kunstwerk en maakt het extra verouderingsbestendig.

Vernieuwt u regelmatig de verzegelingen van uw kunstwerken met vernis en fixatief en behoudt ze op die manier zo goed als  voor eeuwig.