Kunstenaarsverven inspireren en kunnen u ongekende mogelijkheden bieden bij de creatieve vormgeving. Het thema kunstenaarsverf speelt nagenoeg op alle gebieden in de beeldende kunst een centrale rol. Op modern of traditioneel, transparant of dekkend – elke verfsoort heeft haar voordelen en bijzonderheden en is dus geschikt voor verschillende doelstellingen, zoals bv. de soort kunstenaarsverf die voor school en hobby bedoelt is

Wij bieden u een uitgebreid assortiment aan kunstenaarsverven voor alle denkbare schildertechnieken en eisen:

 • Kunstenaarsverven voor de creatieve hoobyist en beginner
 • Speciaal ontwikkelde kunstenaarsverven voor school en universiteit
 • Kunstenaarsverf voor professionals

Overzicht van ons assortiment klassieke kunstenaarsverven voor kunstschilders:

 • Acrylverf
 • Aquarelverf
 • Gouacheverf
 • Olieverf

Schilderen met acrylverf hoort bij de ongecompliceerde en toch veelvuldige schildertechnieken en is bijzonder geschikt voor kunstschilders die snel tot een resultaat willen komen, zowel voor hobby en school. Acrylverf is kunstenaarsverf die met water verdund kan worden aangebracht. Interessant is daarbij haar voordelige eigenschap na droging niet meer wateroplosbaar te zijn. Van klassieke schildertechnieken zoals “mat-in-nat” of lazuur tot experimentelle varianten met structuurpasta of schud-technieken. Met deze acryl kunstenaarsverven laat zich het allemaal realiseren . Gebruikt u kleurpigmenten met een extra hoge pigmentconcentratie, kunt u met acrylverf mooie effecten bereiken die vaak overkomen alsof uit een olieverfschilderij. Daarentegen laten zich met sterk verdunde acrylverf schilderijen maken die op aquarel lijken. Deze veelvuldigheid kan juist voor een beginnende schilder interessant zijn die nog niet precies weet of hij later wil werken met zachte aquarelverf of krachtige olieverf of kiest voor andere types kunstenaarsverf.

Aquarelleren is een bijzonder fascinerende schildertechniek die voortreffelijk geschikt is voor het schilderen op school of voor de hobbyist. Een aquarel is een met niet-dikkende waterverf gemaakte schilderij. Alleen met water verdund wordt de lazerende kunstenaarsverf met penseel op de ondergrond aangebracht. Hierbij gelden lazeren en laveren als twee van de belangrijkste basistechnieken.

Bij het laveren wordt de kunstenaarsverf met een uitgewassen aquarelpenseel aangebracht en naar de buitenkant altijd verder uitgedund. Door deze techniek laat zich excellent water tekenen of bv. lucht die donker is maar tot de horizon steeds lichter wordt. Indien u andere kleuren erbij geeft, deze laat uitlopen en in elkaar verlopen, ontstaan dynamische, levendige effecten.

Het lazeren is een ideale methode om met name plastische en realistische motieven te schilderen. Met een aquarelpenseel worden hierbij sterk met water verdunde kunstenaarsverven op een droge ondergrond aangebracht. Hoe dunner deze verflaag is, hoe sneller droogt de kunstenaarsverf. Zodra de kleuren droog zijn, wordt de volgende verflaag daarboven aangebracht. Wordt er steeds dezelfde kleur van een kunstenaarsverf gebruikt, zo ontstaan automatisch lichtere en donkerde delen. Neemt u andere kleuren erbij en laat deze in elkaar uitlopenopen, worden nog levendiger lijkende effecten bereikt.

 

Het schilderen met olieverf is in de Europese schilderkunst voor het eerste keer in het middel van het 13e eeuw opgedoken. Tot het volledige doorbraak in het 15e eeuw verhielp vooral de beroemde Nederlandse schilder Jan van Eyck. De schildertechniek met olieverf wordt hedendaags door kunstenaars als de klassieke Koningsdiscipline in de schilderkunst begrepen. Wat houdbaarheid, kleurkracht en -glans betreft, is olieverf schilderkunst uniek en onovertroffen. Zoals de naam al onthult, wordt bij de fabricage van deze soort kunstenaarsverf olie, meestal lijnolie, als bindmiddel gebruikt. Als basisuitrusting is een assortiment van weinig kunstenaarverven voldoende. Vaarwegen de langzame droging van de verf zijn de kleuren voortreffelijk met elkaar te mengen – zowel op een palet en ook op het olieschilderij zelf.

De twee soorten kunstenaarsverven tempera en gouache worden meestal in één adem genoemd. Daarbij gaat het in het bijzonder in verband met samenstelling en oppervlaktestructuur om twee onderscheiden soorten kunstenaarsverf

Bij tempera verven wordt meestentijds Gummi Arabicum als bindmiddel gebruikt. De kleuren worden bij voorkeur graag zelf door de kunstenaar gemaakt, zoals bv. de zogenoemde ei-tempera met ei als emulgator. Afhankelijk van mixtuur en olieaandeel droogt een tempera oppervlak watergevoelig tot waterbestendig op en wordt fluweelachtig tot zijdeglanzend.

De verfsoort gouache is hedendaags de populairste kunstenaarsverf. Zij is vooral graag gezien in het bereik van school en hobby, maar de verf wordt ook door professionele kunstenaars zeer gewaardeerd om haar positieve eigenschappen. Gouache is gekenmerkt door uitstekende mengbaarheid en is bovendien met water oplosbaar, geurneutraal en laat zich uitwassen.

U vindt nog veel meer soorten kunstenaarsverven in ons aanbod

 • Kunstenaarverf voor het knutselen
 • Drukverf
 • Vingerverf
 • Verf voor het glasschilderen
 • Airbrushverf
 • Keramiekverf
 • Kinderverf
 • Marmerverf
 • Pastelverf
 • Pigmenten
 • Schminkverf
 • Schoolverf
 • Verf voor het zijdeschilderen
 • Textielverf
 • Waterverf en inkt

In onze webwinkel bevindt zich een omvangrijke selecte aan kunstenaarsverven om aan elke hobby te voldoen dat zich door kunstenaarsverven laat vormgeven. Vervolgens vindt u een uitgebreide keuze aan kunstenaarsleven die speciaal zijn gemaakt voor school en therapeutisch werk. Onze kunstenaarsverven voor school en hobby kenmerken zich door hun uitstekende kwaliteit en een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Kunstenaarsverven voor Hobby + School – hier een paar voorbeelden uit ons assortiment

 • Voor het extra creatieve en fantasievolle hobby zijdeschilderen dat ook graag in kunstlessen wordt aangehouden, komen met name kleuren voor zijdeschilderen tot gebruik die hoge lichtechtheid en grote kleurkracht hebben, die water- en reinigingsbestendig zijn en eenvoudig door strijken gefixeerd kunnen worden.
 • Precies zo interessant als school en hobby is zeker ook het bereik van kunstschilderen op textiel. Hier zijn textielverven, textielstiften en markers prima geëigend.
 • Glasverf zowel keramiek- en porseleinverf zijn ook naast het gebruik voor school en hobby heel interessant voor professionele kunstenaars.
 • Het renommee van een maculatuurporselein- schilder is in Duitsland een herkend handwerk met opleidingsfunctie. Naast glasverf vindt u in ons assortiment vele potloden, pennen en markers die speciaal voor deze techniek zijn ontwikkeld.
 • Evenzo interessant voor hobby en school is marmerverf. Marmeren met een penseel verwacht wel duidelijk meer artistiek kunnen als alleen maar een muurdecoratietechniek te gebruiken.
 • Bovendien vindt u in ons assortiment nog talrijke andere producten en types kunstenaarsverven voor hobby en school , zoals bv. schminke, verf voor encaustic en vingerverf.

In onze webshop wacht een omvangrijk aanbod aan kunstenaarsverven voor hobby en school op u die speciaal zijn gemaakt voor kinderen, scholieren en starters. Ontdek onze bonte en kleurrijke kunstenaarsverf categorieën en vindt creatieve inspiratie in de diverse bereiken voor hobby en school!