In deze rubriek vindt u ons uitgebreid assortiment voor de klassieker onder de schilderondergronden: het spieraam of spanraam. Ons omvangrijke aanbod strekt zich uit van stevige spanramen in een voortreffelijke prijs-kwaliteitverhouding die in het bijzonder geschikt zijn voor scholieren, studenten en beginners tot naar de edel stijlvolle premium spanramen voor professionele eisen.

  1. 1
  2. 2
vanaf  € 9,99
-16%
tot -11%
  1. 1
  2. 2

Spieramen zijn eenvoudige constructies uit naaldhout materiaal zoals bijvoorbeeld grove den, waarop een geprepareerd doek gespannen en vervolgens gespijkerd, vast geniet of geklemd wordt. Hierbij is een bijzonderheid dat de hoekverbinding niet gefixeerd is, maar wordt vast gehouden door het  bevestigde  doek. Wanneer zich de spanning van het doek vermindert, bijvoorbeeld  door het invloed van sterke vocht,  zo kunt u door middel van harthouten spietjes makkelijk naspannen. Door voorzichtig aan de achterzijde de spietjes iets aan te tikken met een hamertje kan altijd een slaphangend doek weer gespannen worden.

Onze spieramen zijn met stevige doeken trommelhard gespannen. Tijdens het ambachtelijk-solide vervaardigingproces wordt alleen maar nauwgezet bewaard hout gebruikt. Doekformaten met grote afmetingen worden door een gestabiliseerd of beschikken over een steunende middellat of een stabiliserend steunkruis ter versteviging.

Onze spanramen zijn uitstekend geschikt voor volgende verfsoorten

  • oLIE
  • Acryl
  • Gouache
  • Tempera
  • ed.

In ons assortiment vindt u spanramen in diverse afmetingen en verschillende varianten. Onder ander vindt u hier XL-formaten die ideaal geëigend zijn voor het ophangen zonder lijst. Spanramen zijn los en  in prijsvoordelige grootverpakkingen verkrijgbaar als ook in bedachtzaam samengestelde sets.