In onze webwinkel vindt u een uitgebreide selectie aan diverse soorten schildersgereedschap om elke hobby tot zijn recht te laten komen dat u met een penseel kunt bedrijven. Bovendien presenteren wij u een omvangrijke keuze aan penselen die speciaal vervaardigd zijn voor gebruik op school en in therapie. Onze penselen voor school + hobby zijn gekenmerkt door uitstekende kwaliteit in combinatie met een prima prijs-kwaliteitverhouding. 

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
tot -14%
vanaf  € 2,64 € 3,05
vanaf  € 6,98
tot -12%
tot -24%
vanaf  € 2,45 € 3,10
tot -12%
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6

Penselen voor Hobby + School – hier enkele voorbeelden;

 • Voor de zeer creatieve en fantasievolle hobby zijdeschilderen, dat graag regelmatig op school in de kunstles gedaan wordt, gebruikt men hoofdzakelijk zachte penselen die optimale water kunnen vasthouden en daardoor voor schitterende en vloeiende kleuren zorgen.
 • Evenzo interessant voor school + hobby is zeker het artistieke gebied van textielschilderij. Hiervoor zijn bijvoorbeeld sjabloneerpenselen essentieel. Zoals de naam het al zegt, laten zich deze speciale penselen ook uitstekend voor sjabloneertechnieken inzetten.
 • Penselen voor het schilderen op glas,  evenzo keramiek en porselein penselen zijn ook buiten het bereik van school en hobby gevraagd, en dus heel interessant voor de professionele schilder. Het ambacht als Manufaktur porseleinschilder is in Duitsland een officieel als geldig geaccepteerd beroepshandwerk – en opleiding.  
 • Hobby kunstenaars die zich met de  kunst van kalligrafie en inkt bezighouden, kiezen vooral voor penselen met een puntige spitse tip. Deze zijn voortreffelijk geëigend om details aan te brengen, precieze lijnen en letters te tekenen of schrift versiering.
 • Om in het modelbouw extra nauwkeurig te kunnen tekenen,  worden  talrijk versschillende hobby penselen benodigd.  Voor het plakken en lijmen zijn speciale varkenshaar penselen gepredestineerd. Voor het kleuren van het model is de selectie van het juiste type penseel bijzonder afhankelijk van de gekozen verf soort en uw persoonlijke eisen.
 • Precies zo interessant voor hobby en school   zijn penselen om te marmeren. De kunst van marmeren met penseel eist wel duidelijk meer artistieke behendigheid dan de decoratieve technieken die u gebruikt om daarmee een muur te schilderen.
 • In onze webshop bevinden zich naast een veeltal van penselen met varkenshaar of een andere type natuurlijk haar ook talrijke synthetische penselen. Gezien elasticiteit en duurzaamheid voldoen deze voortreffelijk aan de veelvuldige eisen van hobby en school.