Amylee Paris | Papieren landschap — maak je eigen landschap!

Als je denkt aan zelf een landschap maken, welke materialen komen er dan in je hoofd op? Acrylverf? Potloden? Markers? Waarschijnlijk denk je wel in die trant, maar wat dacht je van een landschap maken met gekleurd papier? Of — en dat is helemaal gaaf — met het Paper Touch wereldpapier van Clairefontaine? Hoe dat eruit zou zien, laat ik je graag in deze BLOG-post zien!


Amylee Papieren Landschap393X393

TIP! Mocht je nou geen nieuw papier willen kopen, dan werken stukken papier uit tijdschriften, oude posters of dat restje behangpapier natuurlijk ook...


  • ( 01 )

Ik scheur repen van gekleurd vel papier. Ik probeer dit al zo veel mogelijk te doen in de vorm van bergachtige landschappen. Maak dit dus geen nette repen, want juist het ruige eraan maakt het zo mooi.

  • ( 02 )

Op dezelfde manier scheur ik meerdere repen in verschillende groottes van verschillende soorten papier. Het idee is om een kleurverloop te krijgen, die wat weg heeft van bergen en de lucht.

  • ( 03 )

Wanneer ik m'n repen compleet heb, ga ik ze zo organiseren dat ze op de juiste manier aansluiten. Daarna pak ik het stevige papieren vel dat ik van tevoren al had voorbereid.

  • ( 04 )

Ik plak met de lijm de repen aan het papier vast.

  • ( 05 )

Als alles goed vast geplakt zit, draai ik m'n werk om. Met het snijmes snij ik de stukken papier die over het vel papier heen vallen eraf, tot het mooi recht is. Wanneer dat is gebeurd, draai ik m'n werk weer om.

  • ( 06 )

Als laatste pak ik een stuk geel papier en knip er een halve cirkel van — dat wordt m'n zon! Ik plak 'm tussen de bergen, zodat het eruit ziet als een ondergaande zon. Dan teken ik nog een paar laatste details, zoals vogels in de lucht en een looppad door de bergen.


En voilà, daar is mijn surrealistische en kleurrijke zonsondergang in de bergen! Is het niet prachtig? Hoog tijd om hem in te lijsten!

Om de surrealistische stijl helemaal af te maken, plaats ik 'm in een dubbelzijdig glazen lijst, waardoor het lijkt alsof ie zweeft. Ik ga hem heel snel ophangen!


Heb jij nou naar aanleiding van deze BLOG-post ook zo’n prachtig landschap gemaakt? Deel dat dan op social media en tag ons account @Gerstaecker_NL!

○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ FacebookInstagramYoutubeLinkedIn ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

Wil je niets missen van al onze nieuwe artikelen? En op de hoogte blijven van alle ins & outs? Van alle kortingsacties, workshops & Q&A‘s? Ben je benieuwd hoe anderen werken? En geïnteresseerd in hands-on tips & tricks? In technische info & achtergrondartikelen?

Lees dan ons gratis MAGAZINE, schrijf je in op onze NIEUWSBRIEF, lees onze BLOG‘s en volg ons op social media!


Amylee Portrait 1

Over Amylee

Amylee Paris werkt als zelfstandig kunstenaar. Haar enthousiasme deelt ze graag met anderen — daarom schrijft ze boeken en artikelen met allerlei tips & tricks.

Op het Gerstaecker-BLOG kan je haar vinden in de rubriek Hobby & Creatief!

Meer van Amylee?

Ze nodigt je van harte uit haar te volgen!


© 2022 — tekst: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL | © 2022 — beeld: Amylee Paris, Clairefontaine & redactie Gerstaecker NL