DIY — Paaseieren beschilderen

Het voorjaar is begonnen en Pasen staat alweer om de hoek. En als ik aan Pasen denk, dan denk ik aan versierde paaseieren! Om mijn paaseieren te versieren gebruik ik het liefst allerlei vrolijke kleuren. Om dit jaar extra leuk te maken heb ik daarom zelf paaseieren beschilderd.

Deze DIY is ontzettend leuk om zelf te doen, maar is ook geschikt om samen met kinderen te maken. In deze BLOG post zal ik je laten zien hoe. Doe mee!



En zo werkt het...

De eerste stap is het voorbereiden van de eieren. Door dit te doen zorg je ervoor dat je een egale ondergrond hebt voor je design en dat je design goed blijft zitten op de eieren. Om ervoor te zorgen dat mijn handen niet onder de verf komen te zitten heb ik een dun stokje in de onderkant van de eieren gestoken, op die manier kan je gemakkelijk het ei verven en heb je zo min mogelijk rommel. Om een dekkende en egale onderlaag te krijgen, gebruik ik drie dunne laagjes gesso. Tussen de laagjes in laat ik de gesso 15 minuten drogen, anders wrijf je de eerdere laag weg.

Om de eieren aan alle kanten te kunnen laten drogen steek ik de stokjes in de zijkant van een stukje karton. Op die manier kunnen de eieren rechtop drogen zonder dat je ze vast hoeft te houden.


Zodra je tevreden met de onderlaag bent, kun je beginnen met het tekenen van je design op de eieren. Ik heb gekozen voor een aantal bloemenmotiefjes omdat ik dat leuk vind passen bij het voorjaar en dus ook Pasen! Ik begin met het zetten van stipjes op de plekken waar ik een bloemetje wil. Zo zorg ik ervoor dat het hele ei bedekt is met de print en er genoeg ruimte is voor elke bloem.


Op de plekken waar ik een stipje heb gezet kan ik nu de bloemen gaan tekenen. Hiervoor gebruik ik de kleur Sunshine yellow voor het midden van de bloem en de kleur Lavender voor de bloemblaadjes. Op deze manier vul ik het ei.


Je kunt natuurlijk paaseieren versieren met allerlei verschillende motieven. Om je een beetje inspiratie te geven zijn hier nog een aantal andere eieren die ik op dezelfde manier heb voorbereid en vervolgens versierd met de Posca markers.

Nu kan je de paaseieren gebruiken als decoratie, bijvoorbeeld voor bij het paasontbijt.

Optioneel: je kan een touwtje bevestigen aan de bovenkant van het ei door er een klein gaatje in te maken en daar vervolgens een touwtje in te stoppen met een druppeltje lijm. Zo kun je ze ook in de paastakken hangen!




Hopelijk heeft Meike je kunnen inspireren om zelf ook paaseieren te gaan versieren! Deel jouw creaties op social media en tag ons account @Gerstaecker_NL!

○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ FacebookInstagramYoutubeLinkedIn ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

Wil je niets missen van al onze nieuwe artikelen? En op de hoogte blijven van alle ins & outs? Van alle kortingsacties, workshops & Q&A‘s? Ben je benieuwd hoe anderen werken? En geïnteresseerd in hands-on tips & tricks? In technische info & achtergrondartikelen?

Lees dan ons gratis MAGAZINE, schrijf je in op onze NIEUWSBRIEF, lees onze BLOG‘s en volg ons op social media!


Personage Meike De Wilde

Over Meike

Meike de Wilde is één van onze online redactrices & creëert daarnaast veel in haar vrije tijd. Om jou te inspireren deelt ze haar projecten op de Gerstaecker-BLOG.

Haar werk kan je vinden in de rubriek Hobby & Creatief!


© 2023 — tekst: redactie Gerstaecker NL | © 2023 — beeld: POSCA & redactie Gerstaecker NL