Amylee Paris | TIP! — ballpoint kun je ook verwassen!

Niet veel mensen staan er bij stil, maar de lijnen die je zet met ballpoints of fineliners met inkt op waterbasis, kun je makkelijk verwassen. Die inkt is namelijk wateroplosbaar! Ik besefte dit toen ik — jaren geleden — overvallen werd door een stortbui. Ik kwam als een verzopen kat aan au supermarché met een boodschappenlijstje dat helemaal verlopen was. Ach ja, sommige dingen ga je pas zien als je ze doorhebt…om maar ‘ns iemand te citeren!

Maar — diezelfde iemand — elk nadeel heb z’n voordeel: dit geeft je dus de mogelijkheid de strakke lijnen van dit soort pennen te combineren met prachtige verwassingen. Met zulke effecten kun je de compositie en grafische kwaliteit van je tekening ’n boost geven!

Ga bijvoorbeeld met een nat penseel over de lijnen van je tekening, als je dit effect wat gecontroleerder toe wilt passen. Of maak ‘ns een snelle tekening in de regen, als je doelbewuste en strakke lijnen wilt combineren met het toeval van de regendruppels.

TIP! En reageer dan weer op de vlekken die die regendruppels maken — Hirameki, weet je het nog uit een eerdere BLOG-post van me? Zo krijgt je tekening nét dat beetje extra!


En dit heb je nodig


Wat voorbeelden ter demonstratie & inspiratie

Uit mijn droge atelier — die regenbui laat ik dit keer graag aan jou over…Maar wel doen —tu serais agréablement surpris!


Mocht je zelf nou met deze techniek prachtig werk gemaakt hebben, laat het dan zien op social media en tag ons account @Gerstaecker_NL!


Amylee Portrait 1

Over Amylee

Amylee Paris werkt als zelfstandig kunstenaar. Haar enthousiasme deelt ze graag met anderen — daarom schrijft ze boeken en artikelen met allerlei tips & tricks.

Op het Gerstaecker-BLOG kan je haar vinden in de rubriek Hobby & Creatief!

Meer van Amylee?

Ze nodigt je van harte uit haar te volgen!


© 2021 — tekst: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL | © 2021 — beeld: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL