Amylee Paris | Stabilo — Highlights in the spotlight!

Als ik één merk moet noemen — naast Gerstaecker zelf dan — waar ik een hele hoop producten van in huis heb, dan is het Stabilo wel. Er zijn zo veel verschillende soorten producten van...en logisch ook, want Stabilo is één van de beste merken als het gaat om tekenmateriaal. Ik heb altijd wel een pen van Stabilo in mijn tas zitten, omdat het alles wat je schrijft of tekent een stuk kleurrijker maakt. En met mij zijn er velen, want dit merk is wereldwijd ontzettend populair. Hoog tijd om 'ns een aantal van die Stabilo productenn te highlighten!


Heb je een betrouwbare highlighter nodig voor je studie? Of wil je juist een duidelijke legenda aanmaken voor je planning? Of misschien wil je juist wat meer creatieve inspiratie in je werk. In al deze gevallen is de BOSS® ORIGINAL highlighter echt perfect voor jou. Deze highlighters zijn al sinds 1971 de onbetwiste marktleider en terecht, want ze zijn echt zó goed. Ik ken weinig mensen die ze niet in huis hebben, of ze nou kunstenaar zijn of niet.


Een andere die je vast ook meteen herkent van Stabilo is de point 88® fineliner. Ook deze is net als de highlighter een tijdloze klassieker. In 1977 is deze voor het eerst uitgekomen en sinds die tijd zijn er al meer dan 3 biljoen van verkocht over de hele wereld! Deze fineliners zijn ontzettend herkenbaar door de zeshoekige grip, die fijn in je handen ligt. Je kunt kiezen uit 65 kleuren, waaronder 6 neon kleuren. Of je ze nou nodig hebt voor het tekenen van details of het maken van notities, ze werken er perfect voor. De 0,4 mm dikte zorgt ervoor dat je veel mooie details kunt verwerken. En maak je ook geen zorgen als je 'm te lang zonder dop erop hebt laten liggen, want deze fineliner droogt bijna niet uit. Dit is nou echt zo'n product waar je — in welke situatie dan ook — op kunt bouwen!


Het meest unieke product van Stabilo is toch wel het CarbOthello pastelpotlood. Dit is in principe pastelkrijt in de vorm van een potlood. Dit potlood is heel erg droog en heeft een krijterig effect, net als houtskool. Er zijn wel 60 kleuren. Je kunt ze droog of nat met elkaar mengen met je vingers of een doezelaar om nóg meer kleuren en allerlei unieke effecten te maken. Je kunt je tekening trouwens ook nog bewerken met een penseel en water: zo krijg je de mooiste kleurovergangen. TIP! Die kleuren komen prachtig tot hun recht op zwart papier. En met het witte potlood kun je karaktervolle highlights zetten.Ik raad je aan om je werk te beschermen met een fixatief om ervoor te zorgen dat alles goed blijft zitten, het is en blijft immers pastel!


Een laatste aanrader van Stabilo is toch wel het product dat de reputatie van Stabilo echt gemáákt heeft: de Pen 68, een viltstift die sinds 1966 razend populair is bij viltstiftliefhebbers. Er zij 70 heldere kleuren, waaronder 6 neon kleuren. Ook deze stift kan kan zonder problemen 24 uur lang zonder dop liggen. En omdat de punt wat dikker is — 1 mm — kun je 'm niet alleen voor details, maar ook voor kleurvlakken gebruiken.


Je merkt het, ik ben een enorme fan van de Stabilo producten en zal ze dan ook altijd bij me hebben. Als je me zou vragen welke mijn favoriet is, weet ik ook niet of ik er antwoord op kan geven. Wat is jouw favoriet? Als je zelf kunstwerken op social media maakt met Stabilo materialen, tag dan ons account Gerstaecker_NL op social media!


○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ FacebookInstagramYoutubeLinkedIn ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

Wil je niets missen van al onze nieuwe artikelen? En op de hoogte blijven van alle ins & outs? Van alle kortingsacties, workshops & Q&A‘s? Ben je benieuwd hoe anderen werken? En geïnteresseerd in hands-on tips & tricks? In technische info & achtergrondartikelen?

Lees dan ons gratis MAGAZINE, schrijf je in op onze NIEUWSBRIEF, lees onze BLOG‘s en volg ons op social media!


Amylee Portrait 1

Over Amylee

Amylee Paris werkt als zelfstandig kunstenaar. Haar enthousiasme deelt ze graag met anderen — daarom schrijft ze boeken en artikelen met allerlei tips & tricks.

Op het Gerstaecker-BLOG kan je haar vinden in de rubriek Hobby & Creatief!

Meer van Amylee?

Ze nodigt je van harte uit haar te volgen!


© 2022 — tekst: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL | © 2022 — beeld: Amylee Paris, Stabilo & redactie Gerstaecker NL