Amylee Paris | Line art — prachtig en ontspannend tegelijkertijd!

De vakanties zijn voorbij en het dagelijks leven is weer opgestart. En dat betekent vaak ook: meer stress! Gelukkig zijn er een hoop technieken om je wat te laat ontspannen. Eén van die technieken is line art — momenteel ontzettend populair op social media. Het is heerlijk ontspannend — en je houdt er ook nog iets moois aan over! Hoog tijd dus om aan deze hype mee te doen!


Met deze techniek maak je met parallelle lijnen de meest prachtige figuren. En die lijnen kunnen ook contrasten toevoegen of spelen met licht en donker. En het mooiste eraan? Je hebt alleen maar twee markers nodig en een notebook— so let’s get started!


Dit heb je nodig:

Good-to- know: voor dit voorbeeld maken we gebruik van twee dezelfde kleuren.


Here we go!

  • Gebruik de Stabilo 68 om de uitlijning van de vorm te maken, in dit geval een bloem of bladeren.
  • Met de Stabilo 88 ga je in de getekende vorm gebogen lijnen tekenen. Doe dit uit de losse pols, maar zorg er wel voor dat je niet te veel verschillen in de afstanden hebt tussen de lijnen. De lijnen zorgen ervoor dat de vorm ingekleurd is, zonder het hele vlak in te kleuren.
  • Ook zorgen de lijnen voor beweging in je getekende vorm, dus hou hier rekening mee wanneer je aan een lijn begint.
  • Wanneer alles ingevuld is met de lijnen, hou je een prachtige tekening over waar je blik meteen naartoe getrokken wordt.

Zoals gezegd, het is een ontzettend simpele techniek, maar eentje die een hoog Zen-gehalte heeft, héérlijk ontspannend is én prachtige resultaten geeft. Alleen al het repeterende geluid van zo’n stift op het papier zorgt bij mij meteen voor rust in mijn hoofd. En bij jou?

Tot slot heb ik nog wat inspiraties voor je!

Ben je na het zien van deze leuke techniek ook meteen aan de slag gegaan? Deel dan je werk op social media en tag ons account @Gerstaecker_NL!


Amylee Portrait 1

Over Amylee

Amylee Paris werkt als zelfstandig kunstenaar. Haar enthousiasme deelt ze graag met anderen — daarom schrijft ze boeken en artikelen met allerlei tips & tricks.

Op het Gerstaecker-BLOG kan je haar vinden in de rubriek Hobby & Creatief!

Meer van Amylee?

Ze nodigt je van harte uit haar te volgen!


© 2021 — tekst: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL | © 2021 — beeld: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL