Amylee Paris | Inpakpapier — dat maak je zelf!

Je kent het vast wel — je móet een cadeautje inpakken, maar je inpakpapier is op. Deze TIP is dé oplossing voor dit irritante probleem! Want hoe leuk is het om een cadeautje te geven in zelfgemaakt cadeaupapier? En daarbij is het ook nog eens TOP recycling! Het belangrijkste wat je namelijk nodig hebt is kraftpapier — en wat zit er nou altijd in je Gerstaecker pakketje om je bestelling te beschermen? Kraftpapier!

Nooit weggooien dus, dat kraftpapier. Niet alleen kun je het opnieuw gebruiken als je zelf iets verstuurt, maar je kunt er dus ook uniek inpakpapier van maken. Er zijn zelfs kunstenaars die het als tekenpapier gebruiken voor snelle studies en schetsen. En dat begrijp ik wel. Het is namelijk best wel bijzonder papier, dat speciaal voor Gerstaecker gemaakt wordt.


Wat heb je nodig?


Do it yourself!

  • Om te voorkomen dat het een rommeltje wordt, gebruik ik zelf de oude doos van mijn vorige bestelling. Daar leg ik het kraftpapier in en dan ga ik ermee aan de slag. Noppenfolie werkt natuurlijk ook!
  • Ik druppel zachtjes verschillende kleuren acrylinkt en Oost-Indische inkt op het kraftpapier, zodat ik een mooie gevarieerd patroon krijg. Soms gebruik ik een oude tandenborstel voor het betere spatwerk…
  • Nu nog drogen — dikkere druppels hebben soms wel een nachtje nodig — et voilá — inpakpapier op míjn manier!

Het resultaat? Prachtig en uniek inpakpapier!

Iedereen ziet meteen dat dit niet zomaar inpakpapier is. Dat zorgt ervoor dat m’n pakje eruit springt en opvalt! En om het helemaal af te maken, gebruik ik soms ook nog een mooie raffia strik.

Superleuk voor tijdens de feestdagen en ook nog eens goed voor de portemonnee!

Heb jij nou naar aanleiding van deze BLOG-post ook je eigen inpakpapier gemaakt? Deel dat dan op social media en tag ons account @Gerstaecker_NL!


Amylee Portrait 1

Over Amylee

Amylee Paris werkt als zelfstandig kunstenaar. Haar enthousiasme deelt ze graag met anderen — daarom schrijft ze boeken en artikelen met allerlei tips & tricks.

Op het Gerstaecker-BLOG kan je haar vinden in de rubriek Hobby & Creatief!

Meer van Amylee?

Ze nodigt je van harte uit haar te volgen!


© 2021 — tekst: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL | © 2021 — beeld: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL