Amylee Paris | I LOVE ART — mijn TOP 10!

Waar denk jij aan bij I LOVE ART? Liefde voor alle vormen van kunst? Dat is precies waar de I LOVE ART range voor staat! Deze producten zijn met veel liefde gemaakt voor kunstenaars die de beste materialen willen gebruiken voor de mooiste kunstwerken. Daarbij zijn deze producten ook nog eens lekker goedkoop! Hoog tijd om deze prachtige producten ‘ns in het zonnetje te zetten. In deze BLOG-post highlight ik mijn 10 favoriete must-haves van I LOVE ART, maar er is nog zo veel meer, dus check it out!


  • 1 ♥ Acrylverf

De acrylverf van I LOVE ART is een studiekwaliteit met een wat stijvere consistentie, die toch makkelijk te verdunnen is met water. De prachtige kleuren zijn dekkend en ook nog eens lichtecht! Deze acrylverf heeft een zijdematte finish en kan met penselen of een paletmes gebruikt worden op verschillende ondergronden, zoals, papier, karton, doek, hout en nog heel veel meer! TIP! Komt ook prachtig tot zijn recht in collages. Zeker een aanrader voor zowel beginners, hobbyisten als professionele kunstenaars!


  • 2 ♥ Mangoesto acrylpenselen

Als je weleens hebt gekeken naar foto’s van mijn studio, dan heb je deze penselen sowieso gezien —je zou bijna kunnen zeggen dat ik ze verzamel! Ze hebben een uitstekende kwaliteit synthetische haren met een grote elasticiteit, die een prachtige strakke finish geven, doordat ze licht gebogen gezet zijn. Deze penselen werken niet enkel ontzettend goed met acrylverf en gouache, maar ook met olieverf. Je kunt ze in verschillende uitvoeringen krijgen — plat, rond en kattentong — maar ze zijn altijd herkenbaar aan de zwart-witte steel. Ze werken niet alleen ontzettend goed, ze zien er ook nog eens fantastisch uit in je atelier — win-win, toch?


  • 3 ♥ Paletmessen

Ik heb altijd meerdere sets hiervan liggen, omdat ik deze paletmessen regelmatig gebruik voor mijn schilderijen. Ze zijn voor een schijntje te koop in een set met 5 verschillende vormen. Elk geeft weer een ander prachtig effect. Ik gebruik ze vooral bij technieken waarbij ik m’n verf — en dat kan zowel acrylverf als olieverf zijn — in wat dikkere lagen opbreng.

TIP! Daarnaast kun je ze ook goed gebruiken voor het werken met gesso, modelleerpasta en 3D gel.


  • 4 ♥ Linnen schildersdoeken

Deze kant-en-klare 100% linnen doeken zijn geprepareerd met 4 lagen primer, die de structuur van het linnen mooi uit laten komen. Je kunt ze meteen gebruiken! Ze zijn aan de achterkant van het spieraam geniet en staan goed strak. En met de spietjes kun je ze nóg strakker spannen! Het doek blijft mooi stevig — zelfs na een lange tijd — en werkt nog fijner dan katoen. Op deze doeken kun je helemaal losgaan! Acrylverf, olieverf, gouache en nog vele meer is bruikbaar op deze schildersdoeken. Er zijn ook een hele hoop formaten, dus ideaal om lekker mee aan de slag te gaan!


  • 5 ♥ Ecologische penseelreiniger

Geen sterke geur, niet vlambaar, laat geen vlekken achter én is ecologisch afbreekbaar, wat wil je nog meer! Deze Eco-penseelreiniger werkt fantastisch bij het schoonmaken van penselen, paletmessen, spatels en meer. Resten van olie- en acrylverf verwijder je makkelijk, zónder je tools te beschadigen. Een must-have in elk atelier!


  • 6 ♥ Afscheurpalet

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten paletten, waaronder deze afscheurpaletten van I LOVE ART. Als je wil weten welke er nog meer zijn, kun je dat trouwens in deze BLOG-post van mij lezen! Afscheurpaletten zijn ideaal voor onderweg als je niet de mogelijkheid hebt om je palet schoon te maken. Zoals de naam al suggereert, kun je het gebruikte vel afscheuren en weggooien, zodat je niet met rommel zit.

GOOD TO KNOW — het palet heeft zelfs een gat voor je duim, zodat je hem op de bekende manier kunt gebruiken. Ideaal hè!


  • 7 ♥Aquarel Mini Pocket Box

Als we het toch hebben over producten die ideaal zijn voor onderweg, dan heb ik er hier nog één! Dit compacte Aquarel mini pocket boxje is stevig, klein en heeft alles wat je nodig hebt om te aquarelleren: 8 mooie kleuren en een handig mini-penseeltje. Superhandig wanneer je op reis bent!


  • 8 ♥Aquarelblok

Behalve verf heb je voor aquarelleren natuurlijk ook ook papier nodig. En laat I LOVE ART daar nou het perfecte product voor hebben! Dit aquarelpapier van 300g/m² bestaat uit 100% zuivere cellulose, heeft een fijne korrel en is zuurvrij, zonder optische witmakers. Naast aquarelverf werkt het niet alleen ook goed voor acrylverf, inkt, gouache, maar ook voor grafiet, houtskool en pastel. Een goede basic voor elke kunstenaar!


  • 9 ♥Schilderskoffer

Ik ben nog niet klaar met goede tips voor onderweg! Dit is misschien wel mijn favoriete product, omdat het zo ontzettend handig is! Deze schilderskoffer heeft heel veel verschillende vakjes en bakjes voor al je materialen, zoals markers, penselen, verf en meer! Je kunt kiezen uit een zwarte of een transparante uitvoering. En het is niet alleen ontzettend handig, het ziet er ook nog eens heel tof uit!


  • 10 ♥ Twin markers

Last, maar zeker niet least, zijn de Twin markers van I LOVE ART! Deze liggen overal verspreid door mijn atelier, want ik gebruik ze ontzettend vaak. Ze hebben een dubbele punt, waardoor je ze zowel voor fijne als voor dikkere lijnen kunt gebruiken. Daarbij zijn ze beschikbaar in wel 80(!) verschillende kleuren. Ze zijn heel makkelijk te gebruiken en drogen snel op. Een must-have voor iedereen!

GOOD TO KNOW — je kunt deze markers het beste gebruiken op speciale markerpapier, of glad papier, om de intensiteit van de kleuren te behouden.

Dit is mijn TOP 10, maar er zijn nog zo veel meer goede producten voor een klein prijsje van I LOVE ART. Voor de volledige collectie, kijk hier! Maak jij nou ook veel gebruik van deze I LOVE ART producten? Laat dan je materialen en kunstwerken zien op social media en tag ons op Gerstaecker_NL!


Amylee Portrait 1

Over Amylee

Amylee Paris werkt als zelfstandig kunstenaar. Haar enthousiasme deelt ze graag met anderen — daarom schrijft ze boeken en artikelen met allerlei tips & tricks.

Op het Gerstaecker-BLOG kan je haar vinden in de rubriek Hobby & Creatief!

Meer van Amylee?

Ze nodigt je van harte uit haar te volgen!


© 2021 — tekst: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL | © 2021 — beeld: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL