Amylee Paris | DIY — maak je eigen palet!

Heb je als goed voornemen om wat vaker spullen te hergebruiken en te recyclen? Of heb je de afgelopen tijd misschien net iets té veel geld uitgegeven aan leuke dingen en wil je even wat rustiger aan doen? Dan heb ik de perfecte DIY-TIP voor je! In deze BLOG-post leg ik je uit hoe je je eigen palet kunt maken!

Wat je als eerste nodig hebt, is een bord of platte schaal. Hoe groter hoe beter. Je hebt vast in je kast nog wel dat ene bord staan dat echt niet past bij de rest. Of die schaal die je cadeau gekregen hebt, maar eigenlijk toch niet zo mooi vindt… Die zijn hier perfect voor!

Als je er nu je verf op doet, loopt alles natuurlijk door elkaar heen en dat is niet de bedoeling. Dus voor deze DIY-TIP heb je nog één extra ding nodig, namelijk een lijmpistool!


Laten we beginnen!

Voordat je begint is het goed om alvast een idee te hebben hoe je de indeling wilt. Je kunt deze zelfs even met een stift schetsen op het bord. Dit helpt je ook om geen loze ruimte over te houden. Laat het lijmpistool even opwarmen, hou ‘m tegen het bord aan en trek lijnen van lijm. De lijm krimpt wanneer hij droogt, dus is het verstandig om een lijn die wat dun uitvalt iets dikker op te zetten.


Geef de lijm even de tijd om te drogen. Je kunt alle lijnen in één keer zetten, maar het is verstandig om per lijn even te wachten tot de vorige lijn wat verhard is. Zo kun je goed zien waar je met de volgende lijn moet beginnen. Zorg dat de lijm goed uitgehard is, voordat je je palet gaat gebruiken. Test het even uit met een beetje (gekleurd) water. Zo zie je of er ergens nog kleine gaatjes in je lijnen zitten.


Blijft het water mooi in de vakjes? Mooi, dan is je palet klaar voor gebruik!

Ben je nou niet tevreden over het resultaat? Niet getreurd, het is nergens voor nodig om je bord weg te gooien! Als je je bord even weekt in heet water, dan kun je de lijnen met een plamuurmes snel en makkelijk verwijderen. Zo kun je zonder problemen opnieuw beginnen!


En zo maak je dus je eigen palet! Makkelijk hè? In je nopjes met je eigen palet? Deel het dan op social media, tag ons — @gerstaecker_NL — en inspireer anderen!


Amylee Portrait 1

Over Amylee

Amylee Paris werkt als zelfstandig kunstenaar. Haar enthousiasme deelt ze graag met anderen — daarom schrijft ze boeken en artikelen met allerlei tips & tricks.

Op het Gerstaecker-BLOG kan je haar vinden in de rubriek Hobby & Creatief!

Meer van Amylee?

Ze nodigt je van harte uit haar te volgen!


© 2021 — tekst: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL | © 2021 — beeld: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL