Amylee Paris | Bubble Painting — leuk voor jong én oud!

Bellen blazen, wie heeft het vroeger niet gedaan? In deze BLOG-post ga ik jullie laten zien hoe we deze leuke activiteit kunnen inzetten als kunstvorm! De bellen, gemixt met gekleurde inkt, zorgen voor hele mooie, abstracte effecten op papier. Ik ga jullie uitleggen hoe je dit kunt doen en wat je ervoor nodig hebt. Een leuke activiteit voor jong en oud!


Dit heb je nodig:

Optioneel:

GOOD TO KNOW — als je dit samen met kinderen gaat doen, zorg er dan goed voor dat ze van tevoren weten dat ze uit het rietje moeten blazen en niet naar binnen moeten zuigen!

Laten we beginnen!


  • Zet je spullen klaar voordat je begint. Zorg dat je tafel beschermd is met een dienblad, een grote bak waarin je werkt of een plastic tafelkleed.
  • Neem het lage bakje, of knip plastic beker voor de helft door. Zo zullen de bellen & bubbels goed over de rand heen gaan.
  • Giet ongeveer 1 centimeter vloeibare zeep in je bak of beker, ongeveer 6 à 7 pipetten met inkt en ongeveer 3 à 4 pipetjes met water en meng alles goed. Zorg ervoor dat je kleur redelijk donker is.

Nu wordt het pas echt leuk!


  • Steek een rietje in het mengsel en blazen maar!

GOOD TO KNOW — als de bubbels nog te transparant zijn, zal het effect een stuk minder indrukwekkend zijn. Mocht het effect na het testen inderdaad te transparant zijn, dan kun je altijd extra inkt toevoegen om de kleur sterker te maken.


  • Zodra de bubbels groot genoeg zijn dat ze over de randen van de beker heen komen, weet je dat ze klaar voor gebruik zijn.
  • Pak een vel papier en druk deze heel licht tegen de bubbels.

GOOD TO KNOW — als je het papier te hard tegen de bubbels aandrukt, zullen de bubbels barsten voordat ze echt een afdruk achter kunnen laten op het papier.


  • Draai het vel papier om. Je zult nu zien dat er prachtige cellen op je papier staan. En misschien zijn er zelfs een paar bellen aan blijven hangen. Laat deze lekker zitten, want wanneer ze opdrogen verdwijnen ze sowieso en blijven er alleen maar mooiere cellen over!

GOOD TO KNOW — ik heb gekozen voor Bristol tekenpapier, omdat dit papier zorgt voor een preciezere print van de bellen. Mocht je aquarelpapier gebruiken, dan zal je al snel zien dat de lijnen wat vlekkeriger worden en uitlopen — ook mooi!


  • TIP! Om kleinere cellen te creëren, kun je met een roerhoutje of paletmes een beetje van het schuim van het bekertje afhalen en dit voorzichtig op je papier leggen. Laat het drogen — en laat je verrassen door het resultaat!

Aandachtspuntje

De plekken op het papier waar de grootste bellen hebben gezeten kunnen na het drogen een beetje vettig aanvoelen. Dit komt vooral door de vloeibare zeep. Om dat op de lossen, kun je je doek de dag erna met een fixatief, vernis of permanente spraylijm beschermen.


  • Na het drogen, knip ik de mooiste gedeeltes uit en combineer ze met elkaar. En wanneer ik tevreden ben over het resultaat, lijst ik het in!

Het is mooi geworden, hè?


Ben jij ook lekker aan de slag gegaan met het maken van Bubble Paintings na deze BLOG-post? Deel dan jouw creaties op social media en tag ons op Gerstaecker_NL!


Amylee Portrait 1

Over Amylee

Amylee Paris werkt als zelfstandig kunstenaar. Haar enthousiasme deelt ze graag met anderen — daarom schrijft ze boeken en artikelen met allerlei tips & tricks.

Op het Gerstaecker-BLOG kan je haar vinden in de rubriek Hobby & Creatief!

Meer van Amylee?

Ze nodigt je van harte uit haar te volgen!



© 2021 — tekst: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL | © 2021 — beeld: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL