Liquitex® — Effects

Liquitex® | PROFESSIONAL Effects

Met de PROFESSIONAL Effects van Liquitex® verander je de eigenschappen en het karakter van je acrylverf. Je verandert er de structuur mee en maakt je verf geschikt voor specifieke toepassingen.

Liquitex® | PROFESSIONAL Pouring medium — glans

Met dit medium maakt je je acrylverf geschikt voor pouring-technieken Het verlaagt de viscositeit en verhoogt de flexibiliteit van je verf en voorkomt ongewenst craqueleren. Droogt glanzend en met een wet-look op.

Tip Effects001

Wel 'ns van acrylic skins gehoord? Dat zijn losse velletjes opgedroogde acrylverf.

  • Je knipt, snijdt of scheurt ze in allerlei vormen en plakt, niet of naait ze op je werk.
  • Je kunt acrylic skins trouwens ook los ophangen of oprollen om er een 3D-werk van te maken.

Wil je het wel 'ns proberen?

  • Giet je verf dan op een gladde glazen plaat of op een Peel-off palet van MIJELLO. Na droging pel je je verf voorzichtig los.
  • Als je dit medium gebruikt, gaat dat makkelijk en zijn je acrylic skins soepel en sterk.

...in deze VIDEO zie je één van de mogelijkheden om met PROFESSIONAL SOFT BODY acrylverf en PROFESSIONAL Pouring medium van Liquitex® acrylic skins te maken...

Liquitex® | PROFESSIONAL String gel

Dit viskeuze, honingachtige medium kun je op zichzelf of gemengd met acrylverf gebruiken. Je maakt er lange 3D-draden — strings — en gestructureerde effecten mee, die hun vorm behouden. Droogt glanzend en met een wet-look op.

Tip Effects002

Klinkt misschien gek, maar maak 'ns sieraden met acrylverf en String gel!

  • Hoe? Breng met je verf draden aan op een gladde glazen plaat of een Peel-off palet van MIJELLO. Na droging pel je je verf voorzichtig los. Een variant op acrylic skins, inderdaad. Alleen maak je dan geen skins, maar strings!
  • Die draden kun je vlechten, knubbelen, lijmen, naaien en nieten tot kettingen, broches of wat je verder maar kunt bedenken. Je kunt je verf ook in een gesloten cirkel of ovaal opbrengen. Zo heb je meteen al een ketting!

En ja, natuurlijk kun je skins & strings combineren. Zo maak je de mooiste sieraden!

...in deze VIDEO zie je hoe je het PROFESSIONAL Pouring medium en de PROFESSIONAL String gel van Liquitex® kunt combineren — infinete intermixability noemen ze dat...

Liquitex® | PROFESSIONAL Ceramic stucco

Dit medium kun je op zichzelf of gemengd met acrylverf gebruiken. Je bouwt er een fijne, flexibele en cement-achtige structuur en textuur mee op.

Tip Effects003

Wil je het matte effect van Italiaanse fresco's benaderen? Meng dan 'ns pigment door deze Ceramic stucco. Zo kun je het effect van mooie, verweerde kleuren en oude muren benaderen.

  • Laat het pigment eerst een nachtje onder water staan. Als het pigment zich volgezogen heeft met water, kun je het beter mengen met je medium.
  • Zo werkten fresco-schilders ook — aan de rot zetten noemden ze dat! Alleen gebruikten zij natuurlijk geen acrylmedium als bindmiddel, maar kalk.
  • En pigment? Dat vind je natuurlijk ook bij Gerstaecker. Kijk bijvoorbeeld maar 'ns naar ons huismerk!

Liquitex® | PROFESSIONAL Glass beads

De kleine glazen bolletjes in dit dikke, gel-achtige medium geven een reflecterende textuur met hoogglanzende bubbly effects aan je acrylverf.

Tip Effects004

Je kunt je voorstellen dat dit glinsterende en reflecterende medium fantastisch werkt met metallic, fluoriserende, interfererende of irriserende kleuren. Of je het nou mengt met acrylverf of als ondergrond gebruikt voor acryl- of olieverf.

  • Op een witte ondergrond werkt dat al mooi, maar het effect is helemaal fantastisch op een zwarte ondergrond. Een zwarte ondergrond werkt namelijk verrassend ánders dan een witte ondergrond. Omdat zwart meer licht absorbeert, komen je kleuren meer naar voren.
  • Of probeer deze combinatie 'ns. Op een witte ondergrond breng je een laag zwarte acrylverf, gemengd met dit medium aan. En daarop werk je verder in acryl- of olieverf. Je zult verbaasd staan!

↑↑↑...in deze VIDEO's zie je een paar van de vele manieren, waarop je met de PROFESSIONAL Glass beads van Liquitex® kunt werken...↓↓↓

Liquitex® | PROFESSIONAL Glass medium

Met dit medium maakt je van je acrylverf een duurzame, gladde, hoogglanzende en — na heat-setting — krasbestendige verf, die je op niet poreuze dragers zoals glas kunt gebruiken.

Tip Effects005

Met dit nieuwe PROFESSIONAL Glass medium van Liquitex® maak je van acrylverf een professionele glas- of porseleinverf.

En dat is goed nieuws voor iedereen die klassieke glas- of porseleinverf niet zo prettig vindt om mee te werken.

Werk jij met dit nieuwe medium? Deel je werk dan op social media en tag ons account @Gerstaecker_NL! We zijn benieuwd wat jij ervan vindt.

↑↑↑...kijk, zo kun je werken op glas of porselein met PROFESSIONAL Glas medium, één van de nieuwe mediums van Liquitex®...↓↓↓

Liquitex® | PROFESSIONAL Metallic medium — gold

Dit medium geeft je acrylverf een metallic effect — de goudkleurige variant.

...kijk, zo kun je werken met het PROFESSIONAL Metallic medium — gold van Liquitex®...

Liquitex® | PROFESSIONAL Metallic medium — silver

Dit medium geeft je acrylverf een metallic effect — de zilverkleurige variant.

...kijk, zo kun je werken met het PROFESSIONAL Metallic medium — silver van Liquitex®...

Liquitex® | PROFESSIONAL Crackle paste

Dit medium kun je op zichzelf of gemengd met acrylverf gebruiken om een gecraqueleerd, maar structureel stabiel oppervlak te maken vol met scheuren en barstjes.

Tip Effects008

Het craquelé dat je krijgt — dus hoeveel scheuren je krijgt en hoe diep de barsten zijn — kun je nooit exact plannen. Het is afhankelijk van een heleboel factoren en kan elke keer weer anders uitpakken.

In het algemeen geldt: hoe dikker je laag, hoe meer effect je krijgt. Een laag van 5-10 mm geeft meestal een mooi resultaat.

Zo'n dikkere laag heeft wel meer tijd nodig om te drogen. Maar dan krijg je ook de mooiste scheuren en barsten!

...kijk, een birds-eye view van de PROFESSIONAL Crackle paste van Liquitex® in actie...

© 2021 — tekst: Liquitex® & redactie Gerstaecker NL | © 2021 — beeld: Liquitex® & redactie Gerstaecker NL