Liquitex® — Additives

Met de PROFESSIONAL Additeves van Liquitex® verander je de chemische structuur van je acrylverf. Ze bevatten géén bindmiddel — en bindmiddel is de lijm die je verf bijeen houdt. Daarom moet je ze spaarzaam gebruiken. Anders zou er te weinig bindmiddel in je verf overblijven om een stabiele verffilm te krijgen.

Liquitex® | PROFESSIONAL Slow-dri® gel additive

Deze gelachtige retarder vertraagt de droogtijd van je acrylverf met maximaal 40%, zonder de kleurkracht van je verf te verminderen. Zo blijft je verf langer open en kun je langer doorwerken.

Tip Additives001

Dit additief is niet alleen perfect als je in een droog en warm klimaat werkt.

Ook als je op groot formaat werkt is het een uitkomst. Het geeft je allle tijd om grote vlakken op te zetten, mooie kleurovergangen wilt maken en je lijnen te verzachten.

En als je het mengt met de kleuren op je palet, blijft je verf langer bruikbaar & skin-free!

Liquitex® | PROFESSIONAL Flow aid additive

Dit medium vergroot de vloei van je acrylverf en -mediums drastisch, terwijl het penseelstreken afvlakt en tot een minimum beperkt. Het vergemakkelijkt het verwassen van kleuren en verhoogt de absorptie van je verf.

Tip Additives002

Dit additief maakt ook allerlei bijzondere aquarelachtige manieren van werken mogelijk. Om er maar 'ns een paar te noemen:

  • flow art
  • colour washing
  • staning
  • bleeding

Als je op een absorberende en zuigende ondergrond werkt, zal je verf snel inzinken in je drager. Op een niet-absorberende ondergrond blijft je verf langer open en vloeibaar. Je hebt dan alle tijd om je verf te manipuleren.

Dat nodigt uit tot experimenteren!

© 2021 — tekst: Liquitex® & redactie Gerstaecker NL | © 2021 — beeld: Liquitex® & redactie Gerstaecker NL