Amylee Paris | Blob-painting — de leukste Instagram trend!

Misschien wel dé leukste kunsttrend van het moment zijn Blob schilderijen maken! Deze kleurrijke schilderijen zijn een variatie op de Acrylic pouring techniek. Het idee van deze blob-techniek is, dat je druppels acrylverf op elkaar druppelt, om zo de kleurige cirkels te krijgen. De mooiste hypnotiserende en kleurrijke schilderijen worden getoond en geroemd. En wil je weten wat nog het leukste is aan deze trend? Het is ontzettend makkelijk met Liquitex Soft Body acrylverf en VIVA DECOR blob paint! Deze hoeven namelijk niet nog gemengd te worden met een speciale lijm, maar zijn ready to use! In deze BLOG gaan we je exact uitleggen hoe je makkelijk aan deze trend kunt gaan beginnen. Zodat ook jij straks op Instagram de show steelt met jouw kunstwerken!


Blob schilderijen met Liquitex Soft Body

Benodigdheden:

TIP! Hoe meer lagen je op elkaar giet, hoe steviger de ondergrond moet zijn. Hou hier rekening mee in je keuze qua hoeveelheid kleuren en ondergrond.


Laten we beginnen!

  • 5 minuten voordat je daadwerkelijk wilt beginnen, moet je de flessen Liquitex ondersteboven neerzetten om te voorkomen dat je luchtbellen in je BLOBS krijgt.
  • Hou de fles recht boven de ondergrond, op ongeveer 2 mm afstand van het papier of doek.
  • Druk de fles in tot je druppel de gewenste grootte heeft bereikt.
  • Tik tegen de ondergrond aan om de verf nog een beetje te laten zakken en verspreiden.
  • Maak meerdere rondjes in verschillende maten om een mooi effect te creëren. Zorg wel dat er voldoende afstand tussen de cirkels zit, zodat deze niet in elkaar overlopen tijdens het drogen.

Nu is het een kwestie van wachten!

Hou de fles recht boven de ondergrond, op ongeveer 2 mm afstand van het papier of doek.

Het is belangrijk om de lagen goed te laten drogen. Als je al te vroeg de tweede laag erop giet, zal de verf gaan craqueleren. Wacht daarom zeker één hele dag, maar liever twee. Zodra je merkt dat de verf inderdaad droog is, begin je van vooraf aan. Zorg dat de cirkels een andere kleur hebben dan degene eronder en dat je hem minder groot maakt dan de onderste laag. Dit proces kan je meerdere keren herhalen. Druppel zeker 3 lagen voor de mooiste effecten op grote cirkels, maar meer mag natuurlijk ook. Maak daarentegen ook weer niet te veel lagen, anders kan het te zwaar worden en zullen de kleuren in elkaar gaan overlopen. Creëer 3 tot 5 lagen voor de mooiste effecten.

TIP! Heb je nu een cirkel dicht bij de rand? Dan kun je deze ook over de rand laten lopen voor een gaaf 3D effect.


Afwerking

Laat de lagen goed opdrogen voordat je deze afwerkt. Het advies is om 15 dagen te wachten tot je je kunstwerk gaat afwerken. Er zijn hier meerdere opties voor. Je kunt een blanke vernis gebruiken die je gelijkmatig uitsmeert over het doek. Of je glanzende of matte vernis gebruikt, is een kwestie van eigen smaak. Zorg dat je de overtollige vernis goed van het doek af laat druipen en laat hem dan enkele dagen drogen.

Een andere optie is het doek te sealen met een hars. Dit beschermt je doek op de hoogst mogelijke manier en laat hem prachtig glanzen. Let hierbij op dat je je goed houdt aan de mengeisen van het product. Als je deze niet goed mengt, zal het doek niet goed geseald worden. Je kunt met hars ook nog experimenten. Meng er bijvoorbeeld ene beetje glitter in, voor een prachtig glanzend resultaat.

En daar heb je je prachtige eindresultaat! Het perfecte kleurrijke werk voor een zonnige zomer! En wat ontzettend makkelijk om te maken! Maar…het kan nog makkelijker!


VIVA DECOR | Blob Paint decoratieverf

Deze vrolijk gekleurde flesjes van VIVA DECOR zijn speciaal gemaakt voor de blob schilderijen. Maar VIVA biedt nog veel meer dan dat! VIVA heeft namelijk ook nog eens speciale sjablonen om ontzettend mooie schilderijen te maken die de blobs ook nog een specifieke vorm geven. Maak bijvoorbeeld met behulp van de sjablonen een vis die blob-bubbels uitblaast, of een bloemenbos met prachtige blob-bladeren en -knoppen. En wil je het jezelf nou écht makkelijk maken? Dan kun je zelfs verfsets kopen die bij een bepaald sjabloon horen. Deze zit niet inbegrepen in de set, alleen de verf, maar zijn als set wel goedkoper dan de losse flesjes. Ideaal als starterset voor jouw prachtige blobschilderijen.

De manier van werken met de verf is exact hetzelfde als bij de Liquitex soft body, maar bij deze kunstwerkjes moet je eerst nog het sjabloon inkleuren voordat je met de blob-verf aan de slag gaat. Je legt het sjabloonvel op de doek en kleurt deze in met een acrylverf naar keuze. Zo heb je meteen de basis vorm van het kunstwerk op je doek staan. Wil je inspiratie opdoen hoe anderen deze schilderijen hebben gemaakt, dan kun je hier één van de voorbeelden vinden.

TIP! Mocht je nou door de sjablonen van de blob heen zijn, dan heeft VIVA hier er nog veel meer om prachtige creaties mee te maken!

Of je nou zelf je eigen kunstwerk wil maken, of met behulp van de stencils van VIVA DECOR, je kunt met deze VIVA Blob paint of de Liquitex Soft Body de mooiste blob schilderijen maken! Ik hoop dat ik je met deze DIY-blog over blob schilderijen je een heel stuk vooruit geholpen heb. Mocht je naar aanleiding van deze blog, hier lekker mee aan de slag gaan, deel dan vooral je kunstwerk op Instagram en tag ons account #Gerstaecker_NL. Ik kan niet wachten om alle creaties te zien!


Amylee Portrait 1

Over Amylee

Amylee Paris werkt als zelfstandig kunstenaar. Haar enthousiasme deelt ze graag met anderen — daarom schrijft ze boeken en artikelen met allerlei tips & tricks.

Op het Gerstaecker-BLOG kan je haar vinden in de rubriek Hobby & Creatief!

Meer van Amylee?

Ze nodigt je van harte uit haar te volgen!


© 2021 — tekst: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL | © 2021 — beeld: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL