Amylee Paris | Review – Hahnemühle aquarel ansichtkaarten!

Het maken van artistiek werk is natuurlijk steeds makkelijker geworden door het digitale tijdperk, maar toch gaat er voor mij niets boven het met de hand maken van tekeningen en schilderijen op papier. Het is niet zonder reden dat mijn hele atelier vol staat met penselen, potloden en markers! Maar naast deze dingen is er natuurlijk één ander ding ontzettend belangrijk, namelijk papier! Als je werkt op goed papier, geniet je vanzelf al een stuk meer. En daarom ga ik het vandaag hebben over mijn favoriete papier!

Een tijdje geleden ontdekte ik de Hahnemühle aquarelpapier ansichtkaarten. Nou was ik sowieso al een enorme fan van het papier van Hahnemühle, maar dit papier is wel meteen naar plek één geschoven van mijn favorieten. Deze ansichtkaarten kun je namelijk zelf betekenen of beschilderen en meteen opsturen naar iemand. Hoe leuk is dat!


Hahnemühle is al sinds 1584 één van de beste merken als je op zoek bent naar hoog kwaliteit papier. Je kunt kiezen uit verschillende varianten, gemaakt van katoen, hennep, bamboo of cellulose. Kenmerkend voor Hahnemühle is het feit dat ze traditie met de moderne tijd combineren. Ze produceren het papier nog steeds zoals ze dit vroeger deden, met recepten die generatie op generatie zijn overgedragen, gecombineerd met de nieuwste technieken. De focus ligt op kwaliteit in plaats van massa-productie. Hahnemühle wordt niets voor niets internationaal als één van de beste papierfabrieken gezien.


Ze maken papier voor verschillende technieken, zoals grafiet, houtskool, aquarel, gouache, olieverf, acrylverf, tempera en nog veel meer. Het papier is ook zuurvrij, vaak vegan friendly en gaat lang mee. Hierdoor wordt dit papier al jaren gebruikt door schilders, illustrators, graveerders, printshops, scholen, fotografen en wetenschappers. Papier is noodzakelijk voor hun werk en ze verwachten hier dan ook de hoogste kwaliteit van. En dat krijgen ze dan ook bij Hahnemühle!

TIP! Ze hebben zelfs specifieke FineArt papier die bedoelt is om digitale creaties in perfecte details over te brengen op papier. Dus als je prachtige foto’s wil uitprinten, gebruik dan zeker dit papier!


De Hahnemühle aquarel ansichtkaarten

Tijd om terug te komen op dit prachtige papier waar ik deze BLOG-post mee begon! Deze A6 ansichtkaarten kun je als set kopen en zorgen ervoor dat je on the spot prachtige creaties kunt maken, die je meteen als cadeau kan geven. Of je ze nou opstuurt, als extraatje in een pakketje stopt of bijvoorbeeld aan een bos bloemen hangt — deze kaartjes brengen automatisch een lach op iemands gezicht.


  • Het papier heeft een mooie witte ondertoon.
  • De hoekjes zijn afgerond.
  • Met een gramsgewicht van 230 g/m² voelt het lekker stevig aan.
  • Je kunt ook nog 'ns verschillende texturen kiezen.
  • Dit papier bolt niet op door het effect van water.
  • Je kunt er heel goed met inkt op werken.
  • Als je maskeertape gebruikt, scheurt het papier niet.
  • Zelfs dekkende inkt bloedt niet door naar de andere kant van het papier, waardoor je daar een mooie tekst op kan schrijven.
  • Je kunt er met aquarel, gouache en acrylverf op werken.
  • Deze ansichtkaarten zitten in een metalen opbergdoosje, dat het ook heel praktisch maakt om ze te vervoeren.

Ik maak veel gebruik van deze kaarten om ze bijvoorbeeld toe te voegen als iemand een schilderij van me koopt. Ik krijg er altijd ontzettend leuke reacties op, waardoor zowel ik als de ontvanger er plezier van heeft. Ik zou dit product dan ook aan iedereen aanraden!


Maak jij ook gebruik van Hahnemühle papier?

Deel dan jouw creaties op social media en tag ons account @Gerstaecker_NL!

○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ FacebookInstagramYoutubeLinkedIn ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

Wil je niets missen van al onze nieuwe artikelen? En op de hoogte blijven van alle ins & outs? Van alle kortingsacties, workshops & Q&A‘s? Ben je benieuwd hoe anderen werken? En geïnteresseerd in hands-on tips & tricks? In technische info & achtergrondartikelen?

Lees dan ons gratis MAGAZINE, schrijf je in op onze NIEUWSBRIEF, lees onze BLOG‘s en volg ons op social media!


Amylee Portrait 1

Over Amylee

Amylee Paris werkt als zelfstandig kunstenaar. Haar enthousiasme deelt ze graag met anderen — daarom schrijft ze boeken en artikelen met allerlei tips & tricks.

Op het Gerstaecker-BLOG kan je haar vinden in de rubriek Hobby & Creatief!

Meer van Amylee?

Ze nodigt je van harte uit haar te volgen!


© 2022 — tekst: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL | © 2022 — beeld: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL