Amylee Paris | opruimen — je studio verbeteren voor het nieuwe jaar!

Header Opruimen

Het nieuwe jaar is begonnen en je hebt weer een hele tris aan goede voornemens, beginnend met het opruimen van je kunststudio. Maar waar begin je? Ik heb zelf ontzettend veel spullen in mijn studio staan, waardoor het heel snel een rommeltje wordt. Daarom heb ik besloten om de boel maar eens goed in te gaan richten! Ik wil in deze BLOG-post hebben over mijn redenen om op te ruimen en wat ik daar graag voor gebruik.

Opruimen1 2

Als ik denk aan het moeten opruimen van mijn studio, raak ik daar niet heel gemotiveerd van. Als ik in mijn studio ben, wil ik dingen maken, niet opruimen. Wat ik in die situatie doe, is denken aan vroeger. Ik mag namelijk ontzettend dankbaar zijn dat ik überhaupt een studio heb. Dat had ik me vroeger namelijk nooit kunnen indenken. Bij mij verdwijnt die demotivatie dan als sneeuw voor de zon en kijk ik weer met evenveel waardering naar mijn studio als dat ik dat deed toen ik hem net kreeg.

Een advies dat ik ook zeker zou geven als het gaat om een studio, is dat grootte er niet toe doet. Natuurlijk heb je het idee dat bij een grote studio, je veel meer kunt doen, maar over het algemeen ben je toch altijd op hetzelfde stukje bezig. En bovendien, als je studio niet zo groot is, móet je wel op zoek naar innovatieve manieren van opruimen!

Opruimen2

Creativiteit en chaos gaan vaak wel hand in hand, waarom zou je dan opruimen? In dit geval haal ik er graag de Japanse denkwijze bij. Zoals zij altijd zeggen, order zorgt voor dagelijkse winst. Door op te ruimen zorg je dat stof en rommel verdwijnt, maar ook dat je hoofd rustiger wordt, je beter weet waar alles ligt en je minder stress hebt. Door spullen weg te doen, ga je ook minder nutteloze spullen kopen, omdat je goed weet wat je wel en wat je niet gebruikt.

Een opgeruimde kunstenaar heeft een betere focus en weet goede oplossingen te verzinnen voor ruimtetekort en andere problemen, waar een rommelige kunstenaar niet alleen het opruimen voor zich uit duwt, maar ook het maken van nieuwe kunst in het algemeen.

Opruimen3

Hier nog wat goede redenen om je kunststudio op te ruimen en tips wat je het best kunt gebruiken:

  • Je maakt plaats voor al je benodigdheden
  • Je zorgt voor automatismen omdat je makkelijker je producten weet te pakken
  • Je verspilt geen tijd aan het zoeken naar producten en kunt meteen aan de slag
  • Maak gebruik van vierkante of rechthoekige dozen zodat je deze makkelijker kunt stapelen
  • Kies voor transparante dozen, zodat je meteen ziet wat erin zit
  • Organiseer je verf, kleurpotloden en pennen op basis van een kleurenkaart, zodat je snel de juiste kleur kunt vinden
  • Zorg dat je materialen op de juiste manier plaatst, dus grote potten achter kleine potten en lichte dozen op zware dozen
  • Maak gebruik van labels en schrijf op waar je wat hebt liggen
  • Check je producten of deze allemaal nog bruikbaar zijn. Gooi weg wat niet meer te gebruiken is, zoals uitgedroogde verf
  • Scroll in je vrije tijd door Pinterest en kijk hoe anderen hun studio inrichten, mogelijk haal je hier nog inspiratie uit



Hopelijk heb je na het lezen van deze BLOG-post ook het opruimvirus te pakken! Gebruik je een speciale opzet? Deel deze dan op social media en tag ons account @Gerstaecker_NL!

○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ FacebookInstagramYoutubeLinkedIn ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

Wil je niets missen van al onze nieuwe artikelen? En op de hoogte blijven van alle ins & outs? Van alle kortingsacties, workshops & Q&A‘s? Ben je benieuwd hoe anderen werken? En geïnteresseerd in hands-on tips & tricks? In technische info & achtergrondartikelen?

Lees dan ons gratis MAGAZINE, schrijf je in op onze NIEUWSBRIEF, lees onze BLOG‘s en volg ons op social media!


Amylee Paris Profiel 3

Over Amylee

Amylee Paris werkt als zelfstandig kunstenaar. Haar enthousiasme deelt ze graag met anderen — daarom schrijft ze boeken en artikelen met allerlei tips & tricks.

Op het Gerstaecker-BLOG kan je haar vinden in de rubriek Hobby & Creatief!

Meer van Amylee?

Ze nodigt je van harte uit haar te volgen!


Slot Vignet Groot

© 2023 — tekst: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL | © 2023 — beeld: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL