Amylee Paris | kunstzinnige kerstboom – gemaakt van magazines!

Het is weer de leukste tijd van het jaar! En één van de meest creatieve! Natuurlijk kun je naar de winkel gaan en daar een standaard kerstboom kopen, maar hoe leuk is het juist om deze zelf te maken en de Gerstaecker magazines te herbruiken!

Ik geef gebruikte materialen graag een tweede leven. We leven in een consumptiemaatschappij, waar ik graag aan meedoe, maar daardoor heb ik wel ontzettend veel spullen, terwijl ik groot voorstander van zero waste ben. De Gerstaecker magazines zijn ontzettend handig om te weten welke producten ik wil op mijn lijstje, maar wanneer de actie voorbij is, heb je in basis niets meer aan de magazine zelf. Hoog tijd om daar voor deze BLOG-post verandering in te brengen. We gaan deze omtoveren tot de creatiefste kerstboom in je huis. Geheid dat daar positieve opmerkingen over komen als je familie op bezoek hebt!


Optioneel:


  • Als eerste haal je de cover van het magazine af. Alle pagina’s moeten dezelfde dikte hebben, anders gaat het er vreemd uit zien.
  • Vouw de rechterbovenhoek van de eerste pagina van het tijdschrift naar het midden van het tijdschrift (zie afbeelding 1)
  • Daarna vouw je deze nogmaals naar het midden (zie afbeelding 2)
  • Draai de pagina om, zodat je hetgeen ziet op afbeelding 3
  • Vouw dan het stuk dat onderaan uitsteekt naar binnen (zie afbeelding 4)
  • Duw het gevouwen stukje naar binnen, zoals je ziet op afbeelding 5 en 6.
  • Herhaal stap 1, 2 en 3 met alle pagina’s (zie afbeelding 7)
  • Vouw de bovenkant van de punt stevig vast, om ervoor te zorgen dat de pagina’s goed gevouwen blijven.
  • Zet hem dan rechtop neer en laat de pagina’s los om de vorm van de boom toe te laten.

En daar is hij dan, je creatieve boom! Hij is in basis af, maar het is natuurlijk leuk om hem nog te versieren met glitters. Daarvoor spray je de spuitlijm op de plekken waar je het wil en gooi je hier glitter op. Ook kun je hem nog sprayen met een metallic spray voor extra effecten. Je kunt door te variëren met tijdschriften verschillende soorten bomen maken, zodat je een heel bos neer kunt zetten! Ik ga er nog een paar bij maken, ben benieuwd naar de reacties!


Heb jij naar aanleiding van deze BLOG-post ook een boom gemaakt? Deel deze dan op social media en tag ons account @Gerstaecker_NL!

○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ FacebookInstagramYoutubeLinkedIn ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

Wil je niets missen van al onze nieuwe artikelen? En op de hoogte blijven van alle ins & outs? Van alle kortingsacties, workshops & Q&A‘s? Ben je benieuwd hoe anderen werken? En geïnteresseerd in hands-on tips & tricks? In technische info & achtergrondartikelen?

Lees dan ons gratis MAGAZINE, schrijf je in op onze NIEUWSBRIEF, lees onze BLOG‘s en volg ons op social media!


Amylee Portrait 1

Over Amylee

Amylee Paris werkt als zelfstandig kunstenaar. Haar enthousiasme deelt ze graag met anderen — daarom schrijft ze boeken en artikelen met allerlei tips & tricks.

Op het Gerstaecker-BLOG kan je haar vinden in de rubriek Hobby & Creatief!

Meer van Amylee?

Ze nodigt je van harte uit haar te volgen!


© 2022 — tekst: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL | © 2022 — beeld: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL