Amylee Paris | Viviva Colorsheets — aquarelleren on-the-go!

Viviva Colorsheets — een revolutionaire manier om te aquarelleren! Het is de eenvoudigste, meest comfortabele en praktische manier om onderweg en buitenshuis te aquarellen, of je nu een urban-sketcher bent of liever een klassiek landschap opzet. Denk aan een kleurenwaaier, waarbij je de kleur op kunt nemen van de waaier zelf.

Ik ben er een groot fan van. En nadat je deze BLOG-post gelezen hebt, begrijp je wel waarom!


Viviva — klinkt als een liedje, waar je liever niet aan herinnerd wilt worden, omdat het dan de hele dag door je hoofd zingt, toch?

Maar wees gerust, het is geen liedje. Het is een boekje — dus geen boxje of zo — met 16 kleurvakken, elk met ongeveer evenveel aquarelverf als een ½ napje. De levendige, transparante en intense kleuren zijn als een super-verzadigde laag op dik papier gedrukt. Je kunt ze gemakkelijk met water en een penseel oplossen en opnemen. Zie het als een dotcard met XXL dots. Speciaal waterafstotend papier tussen de kleuren voorkomt het aan elkaar plakken cq. in elkaar overlopen van de verschillende kleuren.

Elk boekje heeft ook nog een handige mini-kleurenkaart, zodat je snel je kleuren kunt kiezen. En het is licht van gewicht, opvouwbaar en past in elke broekzak — formaat mobieltje en dan veel dunner, om je een idee te geven.

Like the sound of it?


Het werd bedacht door Aditya, een student Medicijnen uit Bombay. Hij wilde altijd kunnen schilderen, waar en wanneer het hem uitkwam.

Hij lanceerde z'n idee — geïnspireerd op de bekende PANTONE® kleurenwaaiers en op klassieke notebooks — op het crowdfunding platform Indiegogo en wist in no time meer dan $ 400.000 op te halen.


En wat mij betref is dat money well spent — probeer het maar 'ns! Ikzelf gebruik het vaak in de métro: klein aquarelboekje erbij en een waterpenseel, meer heb ik niet nodig.

Ik kan werken wherever and whenever inspiration hits me — kat-in-het-bakkie!

Vi Vi Va is trouwens een eerbewijs aan de grootmoeder van Aditya: het zijn haar initialen — niks geen liedje dus...


TIP! Onlangs heb ik deze Toned watercolour books van Hahnemühle ondekt: WOUW! Op het beige of grijze papier van deze broekzak-formaat-boekjes spatten die kleuren van Viviva echt van het papier af! Dan valt je pas goed op hoe intens ze zijn — like dynamite, an explosion of colors!


Viviva Colorsheets 002

Benieuwd geworden? En wil je het zelf 'ns uitproberen? Je vindt deze Viviva colorsheets hier! Bij Gerstaecker natuurlijk, waar anders...

O ja, wat ik bijna vergat te zeggen: in elk boekje zit ook nog een mengpaletje van plastic-coated papier — zelfs daaraan heeft Aditya gedacht. En zei ik al dat deze Viviva Colorsheets handgemaakt worden en daarmee de lokale gemeenschap ondersteunen? Bij deze!


Amylee Portrait 1

Over Amylee

Amylee Paris werkt als zelfstandig kunstenaar. Haar enthousiasme deelt ze graag met anderen — daarom schrijft ze boeken en artikelen met allerlei tips & tricks.

Op het Gerstaecker-BLOG heeft ze haar eigen rubriek:

Meer van Amylee?

Ze nodigt je van harte uit haar te volgen!


© 2021 — tekst: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL | © 2021 — beeld: Amylee Paris & redactie Gerstaecker NL